Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Newcastle United - Manchester United 2-0
Ett nummer för små överallt

Det var ovisst på förhand idag i den viktiga matchen om Champions-League platserna. Vi räknade med ett bättre Newcastle än senast och kanske ett något svagare United med tanke på mittfältsgeneralernas frånvaro. Det var också ett lag med starka skator som gick hårt ut från början och de fick ganska stora ytor på mitten. Efter hand fick vi se lite mer av de röda men i andra halvlek var tyvärr motståndarna betydligt bättre.

Det kändes tyvärr som Newcastle var numret för stort idag redan från start, vilket såklart oroar en del inför slutet av säsongen. Inga riktigt heta chanser framåt utan endast några halvchanser fick United till. Bänkalternativen är heller inte i form vilket gör att det är svårt att få till en riktig förändring även med sådana spelare som Sancho och Martial. Möjligen är det ett hårt matchande som tar ut sin rätt. Men viktiga nyckelspelare borta är den kombinationen jobbig.

Det är nu bara att fortsätta jobba på och hoppas på att det vänder år rätt håll igen under de sista månaderna i liga och cuper. Det gäller nog att mittfältspjäserna Casemiro och Eriksen kommer tillbaka i form om topp-4 ska gå vägen. Flera andra ser både trötta och slitna ut till skillnad från många i Newcastle.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Räddar oss i första halvlek liksom vid något tillfälle i andra. Kan inte lastas för förlusten.

Luke Shaw: 4

Känns lite tagen av sitt röda från landskampsspelet. Ingen bra tajming idag åt något håll. Vi glömmer.

Diogo Dalot: 5

Tar hand om pigga St. Maximin på ett ganska bra sätt från start men tappar ganska snabbt. Inte nära sin forna form.

Raphael Varane: 5

Välförtjänt vila innan idag och ser någorlunda stabil ut när han hjälper Dalot till en början. Sedan blir det förvirring och dålig placering i boxen vid målen och ser ut att hamna i hela lagets oflyt.

Lisandro Martínez: 6

Godkänd som alltid men lyckas inte dominera försvaret idag. Halkar med i hela lagets dåliga dag till viss del.

Marcel Sabitzer: 5

Försöker jobba i defensiven men alldeles för stora hål på mitten idag. Vi kräver också mer precision och kreativitet framåt när omställningar ges.

Scott McTominay: 4

Börjar ganska piggt efter sitt fina landslagsspel under veckan men har inte alls samma kvaliteter som frånvarande mittfältsspelare. Det blir tydligt ganska snabbt, fastnar eller uträttar väldigt lite i spelet.

Bruno Fernandes: 4

Den farligaste spelaren vi har med boll men idag alldeles för blek. Otajmnad i passningsspelet och har lite boll överlag. Slarvar också en del.

Antony: 5

Inte så stark i defensiven när det går snabbt från de svartvita. Med lite tur så kommer trollkarlen från helvetet dock avsluta säsongen på bästa sätt, potentialen offensivt finns ändå.

Marcus Rashford: 4

Pigga löpningar inledningsvis men försvinner sedan från matchen helt. Den höga toppen har kommit av sig nu. Hoppas det är tillfälligt.

Wout Weghorst: 3

Väldigt osynlig idag tyvärr och har en totalt misslyckad match.

Anthony Martial: 6

Inbytt 62. Gör inget större väsen av sig men försöker ändå med en del fina aktioner vilket gör att vi hoppas, hoppas…

Jadon Sancho: 5

Inbytt 62. Hotar inte tillräckligt, borde utmana mer och/eller få in bollen i boxen.

Fred: n/a

Inbytt 82. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Facuondo Pellistri: n/a

Inbytt 82. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Victor Lindelöf: n/a

Inbytt 82. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Har inte tillräckligt med alternativ idag och kan inte lastas för något. Försökte göra byten utan att lyckas.

Res med oss till Manchester!