Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Eriksen nära comeback / Rekrytering av nya talanger

I dagens nyhetssvep blir det (tyvärr) stort danskfokus då vi rapporterar att Eriksen är nära att göra en comeback samt att United närmar sig att värva en dansk talang från Red Bull Salzburg. Vi rapporterar även att damlaget närmar sig en rekrytering av Evie Rabjohn. 

Eriksen nära comeback

I en intervju med danska Viaplay frågades Ten Hag ifall Eriksen var redo för en comeback redan i helgen, varpå han svarade “We will see. We see it from day to day, He is progressing. He is now back only this week in team training tomorrow (läs idag) and the day after tomorrow (fredag). We have two sessions. After that, we will decide if he is back in the squad again.”

Det verkar alltså som att Eriksen är väldigt nära att återigen vara inkluderar i laguttagningen, han lär dock behöva fasas in i spel igen. Hursomhelst en ytterst välkommen återkomst av våran allas (och kanske enda) favorit dansk.

Rekrytering av nya talanger

United är på ständigt jakt efter nya talanger. Det verkar som att jakten har konkretiserat för två av dem. En för herrlaget och den andra för damlaget.

United kan komma att värva den 19 åriga dansken Maurits Kjaergaard från Red Bull Salzburg. I år har Maurits gjort 22 matcher för RB Salzburg varav han startat 14. Han har även spelat sex matcher i Champions League, vilket är sex fler matcher än United spelat i årets Champions League. Salzburg sägs värdera spelaren till 15 miljoner euro. Maurits är en mångsidig mittfältare som både kan droppa djupt men samtidigt är bekväm i en mer anfallande roll.

Uniteds intresse gällande dansken är inget nytt då den danska TV kanalen “TV2 sport” rapporterade att United hade scouter på plats i Danmarks U21 landslags match mot Kroatien U21 landslag i September 2022.

Även damlaget ser ut att vilja rekrytera nya förmågor. Det är Kathryn Batte som rapporterar att Uniteds damlag har gjort ett officiellt närmande till Evie Rabjohn som för nuvarande tillhör Aston Villa. Rabjohn har hittills gjort 2 framträdanden för det Engelska landslaget. Då Rabjohn endast är 17 år (född 2005) kommer ingen finansiell ersättning erhållas för Aston Villa om Rabjohn skulle bestämma sig för att genomföra övergången. Det är däremot snabba ryck som gäller för United då Rabjohn fyller 18 år den 28 april.