Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Sevilla
Dags att släcka den spanska förbannelsen för gott

Så var det då dags för det tredje spanska motståndet på vägen mot en möjlig seger i Europa Leauge. Det ska vara en god chans att bryta förbannelsen mot de spanska lagen en gång för alla även om Sevilla anses vara Europa Leauges egna kungar. De är dock inte på topp, vi är bättre.  

Men självklart oroar Rashfords skada och vissa är av uppfattningen att krutet bör satsas i ligan snarare än på en cup i “andradivisionen”. En sådan inställning räcker nog inte för att slå Sevilla över två matcher. 

Hur det än är med prioriteringar så kommer Ten Hag enligt sina tidigare uttalanden vilja vinna varje match, ta varje tillfälle i akt att gå mot en final och fler titlar. Och en vinst i Europa Leauge är trots allt en biljett in i Champions Leauge även det.

Manchester United

Efter en trist match och oroande inställning mot Newcastle borta så har United kommit tillbaka och spelat riktigt bra både mot Brentford och Everton. Vi måste vara särskilt imponerade av hur lite laget släppte till mot ett hårt kontraktskämpande Everton. Till plussidan inför morgondagens match läggs också att både Christian Eriksen och Casemiro är tillbaka. Tillsammans med Fernandes har duon en mycket fin statistik. Med alla tre i startelvan har Manchester United ännu inte förlorat denna säsong. Ten Hag lyfte också den fina balansen på mittfältet med dessa tre under dagens presskonferens.

Möjligen har Eriksen inte 90 minuter i sig ännu och då spelar Fred eller Sabitzer fram till Eriksen är redo i andra halvlek. Sena rapporter under dagen säger att Scott McTominay dessvärre är skadad så han kommer inte att vara tillgänglig.

Försvarsmässigt har Ten Hag roterat en del och han fortsatte hylla Maguire på dagens presskonferens. Ändå tror jag vi får se Martínez och Varane från start i morgon kväll. Luke Shaw saknas ytterligare någon/några match(er), vilket är ett avbräck och då spelar förstås Malacia till vänster. Dalot bör också ligga bra till för startelvan efter matchen senast.

Mest oroar såklart skadan på Marcus Rashford eftersom han har gjort hela 28 mål totalt i år. Det finns ändå hopp om att andra målskyttar kliver fram. Casemiro var i god målform innan avstämningen, och med Anthony Martial tillbaka kan allt hända om han har en bra dag. Även Antony utan t har bra facit ute i Europa och är ett hot mot alla försvar. Även utan Rashford ser laget alltså starkt ut.

Det ska dock sägas att lagen i Europa League är bra. Det kommer krävas ytterligare en rejäl insats denna aprilkväll på Old Trafford för att sätta förutsättningarna för ytterligare en semi-final i Europa Leauge.

Möjlig startelva:

Sevilla

Säsongen har så långt varit en besvikelse för Sevilla som just nu huserar på plats 13 i La Liga. Det ska ställas emot tidigare fjärdeplatser under tre säsonger i rad. Å andra sidan är laget något av mästare just på Europa Leauge-vinster och huserar med hela sex titlar totalt. Den senaste titeln är från 2020 som vi minns ganska väl efter att de slagit ut just United i semifinal med 2-1. I åttondelen på vägen fram i år slog Sevilla ut Fenerbahce med totalt 2-1.

Tränare Jose Luis Mendilibar har de flesta spelare tillgängliga som det ser ut i dagsläget. Laget leds längst fram av marockanske Youssef En-Nesyri som är bästa målskytt så långt med 14 mål under säsongen, varav tre i Europa Leauge. Den argentinska duon Lamela och Ocampos har också hög potential offensivt och bör finnas i startelvan denna gång.

Även bakåt är det mycket Argentina då ytterbackarna Marcus Acuna och Gonzalo Montiel förväntas starta. Acuna fick rött kort i ligan senast men får spela i cupen. Acuna tar troligen en startplats på bekostnad av Alex Telles som är tillgänglig för spel även om han är utlånad från United. I vissa matcher har dock Telles och Acuna startat båda två, med Acuna som en mer offensiv pjäs.

Möjligen ligger även veteranen Ivan Rakitić och lurar för en startplats. Mendilibar har roterat en del på mittfältet överlag så svårt att veta exakt hur laget formeras denna gång. Sevilla är inget lag som direkt gillar att spela runt utan lär gå fram med en mer frejdig och direkt offensiv när de får tag i bollen. Låt oss hoppas att de får den så lite som möjligt.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har tyvärr ingen rolig statistik mot Sevilla. Förutom respasset ur Europa Leauge 2020 genom 1-2 i semifinalen, så har vi en oavgjord och en förlust i Champions Leauge 2018 genom 0-0 i Spanien och 1-2 på Old Trafford. Uniteds mål den gången gjordes av Lukaku.

Visste ni att…

 • Sevilla har vunnit Europa Leauge hela sex gånger
 • Franske Wissam Ben Yedder (numera Monaco) sänkte United i Champions Leauge 2018 med båda målen i returen på Old Trafford
 • Antony gjorde under sin genombrottssäsong 2021-2022 två mål och fem assist i Champions Leauges gruppspel när Ajax gick obesegrade genom gruppen.

Matchinformation

Manchester United
Sevilla
Turnering: Uefa Europa League, kvartsfinal 1:2
Tid: Torsdagen den 13 april 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Felix Zwayer (Tyskland)
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Rashford (ljumske, inget datum)
 • Garnacho (fot, inget datum)
 • Heaton (fot, mitten april)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Shaw (skadad, liten chans)
FORM
O12/3SouthamptonHPL0-0
V16/3Real BetisBEL1-0
V19/3FulhamHFA3-1
F2/4NewcastleBPL0-2
V5/4BrentfordHPL1-0
V8/4EvertonHPL2-0

Sevilla

Skador och avstängningar:

 • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V9/3FenerbahçeHEL2-0
V12/3AlmeríaHligan2-1
F16/3FenerbahçeBEL0-1
F19/3GetafeBligan0-2
V1/4CádizBligan2-0
O7/4Celta VigoHligan2-2

United mot Sevilla

Totalt:30-1-22-4
Hemma:10-0-11-2
Europa League:10-0-11-2
SENASTE MÖTENA
O2018-02-21BCL0-0
F2018-03-13HCL1-2
F2020-08-16NEL1-2
SENASTE HEMMAMATCHER
F2018-03-13HCL1-2