Spelarbetyg: Manchester United - Sevilla 2-2
Totalt mörker, på flera plan

Vad som såg ut att bli en enkel seger slutade med ett kryss där Lisandro Martinez ådrog sig en allvarlig skada.

United inledde starkt och redan efter 25 sekunder hade Jadon Sancho nätat, men målet dömdes bort för offside.  Sådär 13 minuter senare skulle man dock ta ledningen, och denna gång stod målet fast. Efter ett fint anfall så hittade Bruno Fernandes in med en fins pass till Marcel Sabitzer som kunde göra 1-0. Österrikaren var dock inte nöjd där, utan efter drygt 20 minuter spelade så gjorde ökade han på Uniteds ledning till 2-0 efter underbart förarbete från Anthony Martial. United fortsatte att skapa chanser och kunde ha haft en större ledning in i halvtidsvilan, men man fick nöja sig med 2-0.

Andra halvlek blev en mardröm för United. Tyrell Malacia och Harry Maguire stod för varsitt självmål, samtidigt som Lisandro Martinez drog på sig en allvarlig skada. Matchen slutade alltså 2-2 och nu står man inför en tuff uppgift nästa vecka.

David de Gea: 7

Stod för en fin reflexräddning i första halvlekens slutminuter, och en ytterligare en i matchens slutminuter. Hade ingen chans på något av självmålen.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Fortsätter att göra det bra på högerkanten. Gör sällan några misstag i defensiven och fortsätter att utveckla sitt offensiva spel.

Raphaël Varane: 7

Utbytt 46′. Spelade bara första halvlek där han Ã¥terigen visade sin klass. Förhoppningsvis byttes han ut i förebyggande syfte.

Lisandro Martinez: 8

Återigen en fantastisk insats. Bidrar med en rejäl trygghet i försvaret. Fick bäras ut på bår efter vad som såg ut att vara en allvarlig skada.

Tyrell Malacia: 4

1 självmål. Stod för en del slarv och felpassningar i första halvlek som på en annan dag kunde kostat United. Otroligt dåligt försvarsarbete vid Sevillas reducering där han var den som styrde in bollen i eget mål.

Casemiro: 6

Såg inte ut som att han hade missat en sekunds spel. Vinner boll konstant och stod också för en del fina passningar. Gick ned i nivå i samband med att hela laget gjorde det.

Bruno Fernandes: 7

Utbytt 62′. 1 assist. Funkar otroligt bra i en djupare roll där han har mer tid med bollen. Är central i det mesta som United gör och därför kommer man att sakna honom i returmötet dÃ¥ han fick syna det gula kortet och är därmed avstängd.

Marcel Sabitzer: 7

2 mål. Spelade återigen högre upp i plan vilket gav utdelning. Positionerar sig riktigt bra in och omkring straffområdet och fick idag utdelning i form av två mål.

Antony: 7

Utbytt 81′. Tycker att brasilianaren gjorde en bra match, och borde skrivit in sig i mÃ¥lprotokollet, men tyvärr var stolpen vägen.

Jadon Sancho: 4

Utbytt 62′. Ingen bra match av Sancho. Höll i bollen för länge i ett flertal farliga anfall som sedan rann ut i sanden. Gav ocksÃ¥ upp i försvarsspelet vid ett tillfälle som kunde kostat. Rätt av Ten Hag att byta ut honom.

Anthony Martial: 8

Utbytt 62′. 1 assist. Ten Hag har sagt att man är ett mycket bättre lag när Martial spelar, och det visade fransmannen idag. Bidrar med sÃ¥ otroligt mycket i uppbyggnadsspelet och har spelförstÃ¥elsen att slÃ¥ avgörande passningar, vilket han visade vid 2-0 mÃ¥let. MÃ¥ste hÃ¥lla sig skadefri.

Harry Maguire: 5

Inbytt 46′. 1 självmÃ¥l. NivÃ¥n gick ned betydligt när engelsmannen kom in. Gjorde självmÃ¥l pÃ¥ tilläggstid som dock inte gÃ¥r att klandra honom för.

Anthony Elanga: 5

Inbytt 62′. Kom in men bidrog inte med jättemycket. Kul att svensken fÃ¥r speltid dock.

Wout Weghorst: 5

Inbytt 62′. Gjorde det man förväntar sig av holländaren, det vill säga springer mycket men är begränsad med bollen vid fötterna.

Christian Eriksen: 6

Inbytt 62′. Inte mycket att säga om danskens insats, men bra att han fÃ¥r speltid.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 81′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 5

Borde kanske inte ha gjort ett trippelbyte efter dryga timmen. Nu fick man avsluta matchen med en man mindre då man redan hade gjort fem byten när Martinez skadade sig.