Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
En bortkastad miljard och en säsong i kras

Har ni någon gång funderat över hur en bortkastad miljard egentligen ser ut? Då kan ni sluta grubbla och vända blickarna mot Manchester Uniteds nummer 21. Jag är rädd på riktigt att den här misslyckade värvningen kan försvåra Uniteds resa tillbaka mot toppen. 

Redan i somras nämnde jag att värvningen, och framför allt prislappen på den, kändes fel. Antonys siffror i Eredivisie imponerade knappast, där (till och med) Jesper Karlsson hade betydligt bättre siffror än brasilianaren. Det som naturligtvis talade för värvningen var att Erik ten Hag hade stenkoll på Antony efter deras tid tillsammans i Ajax.

Efter nästan en hel säsong i den röda tröjan är det läge för en utvärdering.

Mina sociala medier vittnar om en förvånansvärt positiv supporter-syn på Manchester Uniteds nummer 21. Det pratas om farten, attackviljan och kompetensen att kunna hålla i bollen.

Nej, säger jag.

Antony har stått för en direkt svag förstasäsong i Manchester. Slarvig i det mesta, tydliga brister i försvarsspelet och dessutom väldigt ineffektiv framåt. Tre mål och noll (!) assist säger det mesta.

Han för sig dessutom på ett sätt som är fruktansvärt svårt att uppskatta – till och med för en Manchester United-supporter som mig.

Erik ten Hag har misslyckats med den här värvningen, men jag tror tyvärr att vår manager kommer fortsätta ge sin miljard-värvning chansen framöver. Det är helt enkelt en prestige i att en så pass dyr värvning ska lyckas – och här ser jag ett problem.

Antony har inte i startelvan att göra om laget har som målsättning att vinna Premier League och Champions League. Den stabila spelaren kommer han aldrig att bli. Tyvärr tror jag yttern kommer bromsa och försvåra vår väg tillbaka till toppen.

Så om du funderat över hur en bortkastad miljard egentligen ser ut kan du sluta med det. Det är bara vända blicken mot Manchester Uniteds nummer 21.

Tunga skadesmällar mot Sevilla.

Vi är inne i slutspurten av säsongen och Manchester United är kvar i FA-cupen och Europa League. Lägg till en strid om topp fyra i Premier League så förstår alla hur avgörande avslutningen är för ten Hags slutbetyg den här säsongen.

Frågan är om det inte var en säsong som gick i kras i andra halvlek mot Sevilla på torsdagskvällen. Visst, 2-2 är ett resultat som gör att mötet lever inför bortamatchen i Spanien. Men skador på Varane och Martinez betyder att vi mest troligt får se Maguire och Lindelöf i mittlåset framöver. Sen tidigare är dessutom Rashford skadad och som grädde på bortfallsmoset är Bruno Fernandes avstängd i matchen i Sevilla.

Synd, Manchester United har stått för en helt okej säsong men med dessa skador, i kombination med det tuffa spelschemat, är jag rädd att säsongen till slut ändå blir ett misslyckande. För ett uttåg ur cuperna och missad Champions League-plats hade inneburit precis det – en misslyckad säsong.

Även om det finns en risk att säsongen gick i kras igår har vi faktiskt lärt oss ett och annat.

Vi har nämligen fått se hur en bortkastad miljard faktiskt ser ut. Det är ändå något.

Res med oss till Manchester!