Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens
Inget nytt kring Martinez och Varane, men Shaw närmar sig spel

Erik ten Hag höll under dagen sin presskonferens inför helgens match mot Nottingham Forest. Nedan tar vi upp vad som diskuterades.

Om Martinez och Varanes skador

Inledningsvis fick holländaren frågan om han vet något mer om Lisandro Martinez och Raphaël Varanes skador, och på det svarade han följande.

“Nej, förlåt. Det är inte ens 24 timmar så jag har inte en fullständig diagnos, så jag kan inte säga i detta ögonblick.”

Ten Hag diskuterade även de rapporter från Argentina som menade på att Martinez har ett brutet metatarsalben, och där menade han på att det inte går att säga än. 

“Jag kan inte säga i det här ögonblicket. När vi har nyheter kommer vi att ge det direkt till dig. Men låt oss göra det medicinska, göra deras bedömning och fullständig diagnos, fullständig diagnos, och sedan kommer vi att ge nyheterna. Men jag tror inte att det förändras i detta ögonblick.”

Om skadeläget utöver Martinez och Varane

Ten Hag gav också en uppdatering kring spelare som kan vara tillgängliga på söndag, där Luke Shaw och Scott McTominay ska ha en chans.

“För söndag? Ja, det kan finnas, men vi måste se. Vi har nu två träningspass kvar, så jag vet inte vid det här laget, men det kan vara så att Scott och Luke kommer tillbaka i truppen, men jag är inte säker.”

Om förtroendet för Maguire och Lindelöf

Vidare fick han frågan om hur mycket tro han har på Harry Maguire och Victor Lindelöf nu när det ser ut som att Martinez och Varane kommer att missa tid.

“Mycket. Jag tycker att vi har anständiga mittbackar och de har bevisat tidigare, de har bevisat den här säsongen. Vi har fyra eller fem väldigt bra mitthalvor som kan göra jobbet.”

Om rotation

Ten Hag fick också frågan om det finns något sätt att rotera truppen på med tanke på hur många matcher man har kvar, och med tanke på skadeläget.

“Vi har djup i truppen. Vi måste använda truppen – det var också vad vi gjorde igår. Under tiden måste du vinna matcher så du måste också ha ett taktiskt förhållningssätt för att vinna matcherna men jag tror att vi har bra spelare och när vi har problem – så skador och avstängningar – har vi djup i truppen.”

Om Anthony Martial

Holländaren diskuterade även Anthony Martial, och när han tror att fransmannen kommer att kunna genomföra en hel match.

“Det kanske han kan, men det är en risk och vi kan inte ta den risken i detta ögonblick, eftersom vi inte har så många alternativ i frontlinjen med Rashford skadad, med Garnacho skadad. Vi har inte så många alternativ där, så vi måste vara försiktiga och även i [ett] individuellt perspektiv, vi vet när det är mycket belastning han blir skadad. Så vi måste bygga det och, särskilt när matcherna kommer snabbt efter varandra, återhämtningstiden är kortare. Vi måste också ta det i åtanke och hantera det mycket bra och mycket noggrant.”

Om Nottingham

Ten Hag gav sedan sina tankar om söndagens motståndare Nottingham Forest.

“Jag vet vilken plats de är [på] och vi vet vad vi kan förvänta oss på söndag. De är i överlevnadsläge och de kommer att springa för sina liv. Vi måste vara redo för den matchen.”

Om spelarnas energinivåer

Vidare fick han frågan om han är orolig över sina spelares energinivåer, med tanke på att man redan spelat 50 matcher denna säsong.

“Ja, men jag ser [det] också [som] en fördel. Vi hade fler matcher men vi är också [i] fler rutiner, så vi gillar att spela och det kommer att ge energi. Jag tror att [det finns] många, många fördelar och vi vill satsa på silver och vi måste ge energi. Om vi vill gå och göra säsongen till en framgång måste vi ge energi.”

Om truppspelarna

Holländaren fick frågan om hur viktigt det är att de spelare som kommer att behöva gå in i startelvan nu kliver fram och visar framfötterna.

“När du sa den frågan är det också svaret. Varje match är en kamp. Varje match är en kamp och du måste vara redo för den kampen. Vi har en trupp, jag har sagt hela säsongen att vi har mer än 11 startspelare, så nu är andra igång och när deras tid är där måste du visa och bidra till laget. Och du måste vara redo och det är vad vi förväntar oss och vi kräver.”

Kring det ämnet fick han också frågan om det är svårt för de spelare som inte spelat så mycket att komma in och göra det bra. 

“Jag tror att du hittar ursäkter. Och när du vill hitta ursäkter och sätta ursäkter så behöver du inte spela i Manchester United och du måste leta efter en annan klubb. Du måste vänta på ditt ögonblick och när din stunden är där du måste bidra och du måste ta med din prestation. Det är vad vi kräver.”

Hela presskonferensen finns att läsa här.