Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Säsongen över för Lisandro Martínez

Lisandro Martínez kommer inte spela någon mer fotboll säsongen 2022/23. Detta bekräftar Manchester United på fredagskvällen. Klubben meddelar också att Raphaël Varane kommer att bli borta några veckor efter skadan han ådrog sig mot Sevilla.

När det gäller Martínez handlar det om ett brutet mellanfotsben (metatarsal på engelska, från metatarsus på latin).

Det var i slutskedet av gårdagens match mot Sevilla som Martínez föll till marken i uppenbar smärta, i en situation där ingen motståndare var nära honom. Det spekulerades tidigt om en avsliten hälsena men tack och lov visade det sig vara en lindrigare skada. Tyvärr ändå en skada som avslutar säsongen för Martínez.

Men där en avsliten hälsena kunde ha hållit den argentinska mittbacken borta det här kalenderåret ut skriver United på fredagskvällen att Martínez förväntas vara spelklar när nästa säsong drar igång. Huruvida han kommer att vara redo redan när försäsongen inleds får vi inga besked om.

United är mer vaga när det gäller Varane. Vi får ingen information om vad för skada det handlar om utöver den vaga prognosen att han blir borta “några veckor”.

Vi önskar båda spelarna en snabb och lyckad rehabilitering.