Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Nottingham Forest - Manchester United
Skadornas kamp i Ibuprofenens hemstad

Torsdagens match mot Sevilla förändrade förutsättningarna inte bara inför söndagens match mot Nottingham, utan för resten av säsongen. Skadorna på Varane och Martinez, varav Martinez är skadad resten av säsongen och Varane ser ut ett missa merparten av de kvarvarande matcherna, gör att söndagens match blir den första fingervisningen på vilket United vi kommer få se resten av säsongen.   

Manchester United

Det är som sagt ett skadeskjutet Manchester United som kommer till spel på City Ground i Nottingham på söndag. Mittbacksparet med Varane och Martinez är bekräftat borta medans Uniteds bästa målskytt Rashford förmodas vara borta om han inte får börja på bänken. Den stora snackisen inför matchen är vilket mittbackspar som United kommer ställa upp med och hur de kommer att leverera.

Den mest kännbara skadad tycker jag är Martinez. Martinez är inte bara en otroligt duktig försvarare utan han möjliggör även ett annat spelsätt och hot med sin otroligt vassa passningsfot, en passningsfot som jag tror kan komma ersättas av svenska Victor Lindelöf, som även han har en fullgod passningsfot men inte alls på samma nivå som Martinez. Jag tror egentligen att Ten Hag vill spela Shaw bredvid Maguire, men då han dragits med skador har jag lite svårt att se att han skall starta. Jag skulle säga att detta är sista chansen för Lindelöf i United tröjan, väljer Ten Hag att starta Shaw, som precis kommit tillbaka från skada framför Lindelöf så har jag oerhört svårt att se att svensken stannar kvar i United i sommar. Skulle Lindelöf däremot få starta här och göra en väldigt bra insats så lever hoppet om att han stannar kvar en säsong till.

En mittback som kommer komma från start är Harry Maguire. Alla vet om Maguires styrkor och kanske framförallt hans svagheter. Ett tag var den allmänna opinionen att Maguire var den sämsta mittbacken någonsin för att sedan svänga till att folk nu anser att kritiken kanske har varit lite väl hård. De senaste matcherna är jag av åsikten att Maguire har gjort det bra, förra helgens match mot Everton tycker jag var hans bästa insats hittills i United tröjan. Även torsdagens match mot Sevilla tycker jag Maguire skötte bra de 45 minuter han fick. Däremot bevisade han att han är ingen lagkapten. Många på sociala medier har hyllat Martinez Argentinska landskapskompisar som så snällt bar honom av planen efter hans skada, jag är snarare av åsikten att dem insåg möjligheten att få spela mot ett United med 10 man på banan då alla bytena hade gjorts. Oavsett så måste Harry Maguire i det läget med armbindeln gå in och sätta stop för att två gubbar bär av en skadad Martinez. Om inte annat då det ökar risken för att göra skadan värre. Även för Maguire blir den kommande perioden avgörande för hans framtida United karriär.

För United skulle en vinst på söndag innebära att man återtar tredje platsen som just nu erhålls av Newcastle då de förlorade mot Aston Villa under lördags eftermiddagen. Samtidigt har man chansen att få ett 6 poängs försprång på Spurs. Söndagens match blir oerhört viktig inte bara kortsiktigt, utan blir en första fingervisning på hur vi kommer att avsluta säsongen.

Möjlig startelva:

 

Nottingham Forest

Nottingham Forest är ett lag, eller kan man benämna det som ett lag, som värvat in 24 spelare på ett år. Spelare in inkluderar föredetta Manchester United spelaren Jesse Lingard samt profil starka värvningar såsom inlånade PSG målvakten Keylor Navas samt Renan Lodi. Denna enorma transferaktivitet har dock visat sig behövlig då Forrest just nu har 11 spelare skadade.

Denna armada spelare in har inte fått önskad effekt på spelet, år 2023 har Steve Coopers mannar endast vunnit tre matcher, varav den senaste var den 5e februari mot Leeds. Detta resulterar i att Forest just nu befinner sig på en 18e plats i tabellen med 27 inspelade poäng. Det är helt klart ett lag ur form som United skall försöka övervinna. För er som gillar statistik kan jag meddela att Forest snittar 1,8 insläppta mål per match, har ett snitt på 0,8 gjorda mål per match samt snittar ett bollinnehav på 39,9% per match. Något som kan oroa är att Forest är starkare på hemmaplan där de denna säsongen har spelat in 21 poäng.

Kul att notera är att den gamle United talangen Jesse Lingard spelar i Forest. Lindgard har hunnit fylla 30 år, vilket tyvärr innebär att jag och alla andra som fortfarande lever i verkligheten där Lindgard är 22 år och en talang, har gått och blivit gammla. Däremot är det mycket tveksamt om vi kommer få se Lindgard spela något mot United då han har fått kämpa för att få speltid denna säsongen och har inte spelat en hel match sedan 14 augusti 2022. Även United utlånade Dean Henderson återfinns i Forest,  Henderson kommer däremot inte få spela mot United då han dels är skadad samt att FA inte tillåter en utlånad spelare att spela mot sin “modersklubb”.

De största hoten mot United skulle jag säga är Morgan Gibbs-White, men framförallt Brennan Johnson. Johnson är en av Premier Leagues absolut snabbaste spelare, något som jag tror kommer passa Lindelöf/Shaw men framförallt Maguire oerhört illa.

Möjlig startelva:

 

Historik

Nottinghams uppflytting till Premier League inför årets säsong blev klubbens första säsong i Engelska högsta ligan sedan 1999. Denna säsongen har United mött Forest 3 gånger, en gång i ligan och två gånger i liga cupen. På dessa möten har United tre vinster, med en målskillnad på 8-0.

Visste ni att…

 • Nottingham Forest har vunnit två Europa Cup titlar, vilket är två fler än Manchester City. Än mer imponerande är att Forest vann dessa två i rad, vilket endast åtta andra lag har lyckats med.
 • Forest anses vara den tredje äldsta fotbollsklubben i världen, medans deras grannar Notts County anses vara den äldsta klubben i världen.
 • När Forest vann FA cupen 1898 mot Derby, var de tvungna att bruka Derbys tröjor på seger fotografiet då fotografen var orolig att Forest röda tröjor inte skulle synas på bilden.
 • Ibuprofen uppfans i Nottingham, vilket deras elva skadade spelare förmodligen är mycket tacksamma för.

Matchinformation

Nottingham Forest
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 31
Tid: Söndagen den 16 april 2023, 17.30
Plats: City Ground, Nottingham
Domare: Simon Hooper
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Martínez (mellanfotsben, juli/augusti)
 • Varane (skadad, maj)
 • Rashford (ljumske, eventuellt 20 april)
 • Garnacho (fot, inget datum)
 • Heaton (fot, mitten april)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • McTominay (skadad)
 • Shaw (skadad)
FORM
V16/3Real BetisBEL1-0
V19/3FulhamHFA3-1
F2/4NewcastleBPL0-2
V5/4BrentfordHPL1-0
V8/4EvertonHPL2-0
O13/4SevillaHEL2-2

Nottingham Forest

Skador och avstängningar:

 • Wood (lår, juli)
 • Boly (lår, juni)
 • Henderson (indisponibel mot United, skadad)
 • Biancone (knä, inget datum)
 • Kouyate (hamstring, inget datum)
 • Lodi (skadad, inget datum)
 • Scarpa (knä, inget datum)
 • Niakhate (hamstring, inget datum)
 • Richards (vad, inget datum)
 • Yates (axel, inget datum)
 • Aurier (oklar status, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O5/3EvertonHPL2-2
F11/3TottenhamBPL1-3
F17/3NewcastleHPL1-2
O1/4WolvesHPL1-1
F4/4LeedsBPL1-2
F8/4Aston VillaBPL0-2

United mot Nottingham

Totalt:10851-24-33192-136
Borta:5218-13-2175-72
Premier League:118-2-134-6
SENASTE MÖTENA
V1999-02-06BPL8-1
V2022-12-27HPL3-0
V2023-01-25BLC3-0
V2023-02-01HLC2-0
SENASTE BORTAMATCHER
O1995-11-27BPL1-1
V1996-12-26BPL4-0
V1999-02-06BPL8-1
V2023-01-25BLC3-0