Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Nottingham Forest - Manchester United 0-2
Hållen nolla och lite Brasiliansk briljans i skadekrisen

Det blev en väntat intensiv matchstart på City Ground där båda lagen spelade ganska bra och skapade jämna målchanser. Fotbollen flyttades över mer på hemmalagets planhalva medans matchen pågick och tillslut så spräcker United nollan genom Antony. Den andra halvleken kan bara beskrivas som dominant då United skapar chans på chans och vinner med 0-2.

Det var ett mörbultat Manchester United som reste till Nottingham för att spela match efter att både Lisandro Martinez och Raphael Varane gått ner skadade under veckan mot Sevilla. Det blev inte bättre då Erik ten Hag tvingades till en sen ändring i startelvan precis innan matchstart då Marcel Sabitzer inte kunde komma till spel.

Matchen inleddes på fartfullt vis och båda lagen började ganska bra. Jadon Sancho får ett drömläge efter bara någon minuts spel men lyckas inte med avslutet. Nottingham hotade med fasta situationer och kom nära vid ett par tillfällen. United växte in i matchen och det blev tillslut det vitklädda bortalaget som öppnade målskyttet då Anthony Martial vinner en boll som han får tillbaka av Bruno Fernandes innan ett räddat avslut från Fransmannen styrs in av Antony.

Det blev samma intensitet i den andra halvleken där United skapade rejält tryck och Keylor Navas, som av någon okänd anledning vaktar målet för Forest, fick göra några mycket fina räddningar. Räddningarna räckte dock inte till för Nottingham då offensiven blev neutraliserad tidigt och det blev istället United som sätter punkt för matchen då Antony hittar fram till Diogo Dalot som får göra sitt första mål i Premier League. En tung trepoängare och en hållen nolla i skadekrisen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6,5

Det blev en ganska lugn eftermiddag för De Gea. Fick jobba främst med några höjdbollar som han lyckas hantera ganska bra.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

Samspelet med Antony till höger ser inte alltid helt tajmat ut men annars är var det ännu en godkänd match då han inte sätter många fötter fel.

Harry Maguire: 6

Såg väldigt kantig ut i matchens början men spelar upp sig efter en väldigt dålig start. Han får ett knappt godkänt idag och måste spela bättre mot Sevilla annars kan det bli en lång kväll för kaptenen på torsdag.

Victor Lindelöf: 8

En väldigt stabil match av Lindelöf, sätter knappt en fot fel då sköter alla andra delar av försvaret väldigt bra.

Diogo Dalot: 6,5

1 mål. Väldigt vältajmad när han löper in och sätter 0-2 bollen. Gör en överlag stabil match från den ovana vänsterbackspositionen.

Casemiro: 7

Casemiro gör inte mycket väsen för sig utan spelar en mycket stabil och tyst match från sin defensiva utgångsposition. Vi får total kontroll på mitten i den andra halvleken och Casemiro är mycket ansvarig för det. Passningsspelet såg för det mesta bra ut.

Bruno Fernandes: 8

Instrumental för offensiven från sin mittfältsposition och hade gjort minst ett mål om inte Keylor Navas storspelat mellan stolparna. Nästan allt utfördes med kvalite idag och vi kommer att sakna honom mot Sevilla i veckan.

Han fick inte göra något mål men det var fortfarande en mycket imponerande prestation från Bruno Fernandes på City Ground.

Christian Eriksen: 6,5

Utbytt 79. Fick komma in sent i startelvan och gör ändå en ganska bra match då hans kvaliteer gjorde stor skillnad i uppbyggnadsspelet och chans-skapandet.

Antony: 8

1 mål. 1 assist. Rätt plats vid rätt tillfälle på första målet. Slår en otroligt fin assist till Diogo Dalot för matchens andra. Idag visade Antony vad han kan göra på den där högerkanten.

Idag så gör Antony sin bästa match i United-tröjan, nu får vi hoppas att det lossnar på riktigt för Brassen.

Jadon Sancho: 6,5

Missar en superchans efter bara någon minut i matchen men gör överlag en ganska bra match. Han spelar med mycket mer självförtroende idag och det leder till en mycket farligare spelare på kanten.

Anthony Martial: 6,5

Utbytt 72. Mycket fin insats då han vinner bollen och kommer till avslut vid matchens första mål. Nyttig i uppbyggnadsspelet. Erik ten Hag ljuger inte när han säger att vi blir ett bättre lag med Fransmannen på planen.

Wout Weghorst: 5,5

Inbytt 72. Wout gör väl ingen super exalterad med sitt spel. Han springer runt där uppe men det blir inte mycket mer än så. Han kan även bli utvisad för utslängningen mot Moussa Niakhate mot slutet av matchen.

Fred: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Fick göra en sen ändring i elvan efter sent återbud på Sabitzer. Laget växer in i matchen och efter det så var det total dominans av bollinnehav och chanser. Välcoachat av coachen.

Res med oss till Manchester!