Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
En titt på lagens ligaspel

I denna upplaga av Ungdomskollen så tar vi en närmare titt på lagens ligaspel. För juniorerna så har det blivit blandade resultat medan reserverna åkte på en snöplig förlust.

Matcher sedan senast

  • U18: United – City 1-3
  • U21: Leicester – United 3-2
  • U18: United – Leeds 3-1

En vinst och en förlust för juniorerna

Sedan den senaste ungdomskollen så har Manchester Uniteds juniorerna spelat två matcher, och det slutade i en vinst och en förlust.

Derbyförlust

Förlusten kom i derbyt mot Manchester City, där man saknade några viktiga spelare.

Bland annat så saknades Victor Musa och Jack Kingdon som är två viktiga pjäser i juniorlaget, och utöver det så fanns inte heller nyförvärvet Gabriele Biancheri med i truppen. Istället gick Sam Murray och Finley McAllister in i elvan.

Vidare till matchen så tog City kommandot tidigt och redan i den elfte minuten tog gästerna ledningen efter att Elyh Harrison inte lyckades få tag på ett hårt inlägg som kom in från högerkanten.

Istället nådde bollen en City-spelare som kunde trycka in bollen i mål. Gästerna utökade sedan ledningen efter slarv i uppbygnadsspelet från United, vilket gav O’Reilly, som såg att Harrison var långt utanför sitt mål, en chans att lobba United-målvakten vilket han också gjorde.

I den 80:e minuten fick United dock in ett reduceringsmål när Louis Jackson nådde högst på en hörna slagen utav Ethan Williams, men närmare än så kom man tyvärr inte, istället utökade gästerna sin ledning till 3-1 i den 89:e minuten.

Vinst mot Leeds

Under tisdagskvällen spelade man ytterligare en match, denna gången mot Leeds. På bänken fick vi också se ett nytt namn i form av 16-årige Ashton Missin, som var med i juniorlagets matchtrupp för första gången, och 16-åringen skulle också få göra sin debut.

United fick bästa tänkbara start på matchen när man i den tredje minuten tog ledningen genom James Scanlon efter att man utnyttjat ett misstag i Leeds backlinje.

United fortsatte att skapa lägen men trots det så var det bortalaget som skulle göra nästa mål, och det kom i första halvleks slutminuter. United bet ihop och andra halvlek var hemmalagets. I den 72:a minuten återtog man ledningen genom Manni Norkett, som stod för ett kraftfullt avslut, helt otagbart för Leeds-målvakten.

Det skulle också bli ett tredje mål för United, och det kom efter underbart förarbete från Shea Lacey som tråcklade sig förbi ett flertal Leeds-spelare innan hans avslut träffade gick i ribban. Först på returen var dock Ethan Wheatley som enkelt kunde slå in bollen i nät.

Man befinner sig för tillfället på en tredjeplats i tabellen, långt efter tvåan Sunderland. Dock så har man tre matcher mindre spelade än Sunderland, och två matcher mindre ön fyran Stoke som man för tillfället är fyra poäng före.

Snöplig förlust för reserverna mot tabelljumbon

Reserverna fick se sig besegrade när man under gårdagen förlorade mot tabelljumbon Leicester City. Det såg länge ut som att man skulle få med sig en poäng, men på tilläggstid tog hemmalaget hem alla tre poäng. 

United ställde upp med en offensivt stark elva där Dan Gore, Omari Forson, Isak Hansen och Noam Emeran alla startade. På topp fanns även Mateo Mejia och på mittfältet fick Toby Collier chansen från start. Backlinjen bestod i sin tur utav Charlie Wellens, Sonny Aljofree, Willy Kambwala och Björn Hardley.

Vidare till matchen så var det hemmalaget som tog en tidig ledning redan i den tredje matchminuten, men efter dryga 20 minuter så kvitterade Sonny Aljofree. Tyvärr skulle 1-1 inte hålla sig länge alls, utan sex minuter senare återtog Leicester ledningen.

United skulle dock kvittera ytterligare en gång, denna gång genom Mateo Mejia, assisterad utav Björn Hardley. 2-2 såg länge ut att bli slutresultatet, men på tilläggstid gjorde Leicester 3-2 och United tappade det poäng som man länge såg ut att få ta med sig tillbaka till Manchester.

Om vi tar en titt i tabellen så befinner sig United på en niondeplats med fyra matcher kvar att spela. Man har en match mindre spelad än sjuan Arsenal och åttan Everton, och med en seger i den matchen så tar man sig förbi båda lagen.

Spelare i fokus

Mateo Mejia har haft det otroligt jobbigt med skador under sin tid i klubben, men nu när colombianen har varit frisk ett tag så har han börjat visa sin kvalitet alltmer.

Mejia kom till klubben i juli 2019 men inför denna säsongen hade han inte gjort mer än tre matcher på en säsong. Hittills har det blivit tretton framträdanden för 20-åringen där han nätat i sina två senaste matcher. 

Vidare till spelarprofil så är Mejia en mångsidig anfallare som spelat överallt i anfallslinjen denna säsong. Han har främst spelat på högerkanten, men i den senaste matcherna har han utgått från en mer central position, där han i mitt tycke är som bäst.

Förhoppningsvis får colombianen hålla sig frisk framöver då han i mitt tycke har mycket mer att visa.

Nästa ungdomskoll är planerad till den 1 maj.

 

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik

Res med oss till Manchester!