Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Presskonferens / Resultat för U21 och U18 / Höjda Löner

I dagens nyhetssvep rapporterar vi resultaten för ungdomslagen, vi presenterar viktiga datum för damernas nästkommande säsong, vi rapporterar om gårdagens presskonferens samt att lönerna ser ut att öka för ett flertal spelare vid eventuellt Champions League spel nästa säsong.

 

Resultat för ungdomslagen

Både U18 och U21 har spelat matcher med blandade resultat. U18 laget mötte Middlesbrough U18 på bortaplan och vann med 0-2 efter två tidiga mål av Ethan Williams. Matchens första mål kom efter endast 51 spelade sekunder efter en frispark som reflekterades in i mål. Fyra minuter senare i matchminut sex utökade Williams ledningen till 0-2, ett resultat som stod sig resten av matchen. Uniteds U18 lag placerar sig för närvarande på en tredje plats i tabellen som toppas av Manchester City, 16 poäng före United men med två färre matcher spelade.

Det var ett dystrare resultat för Uniteds U21 lag som förlorade med 3-2 på bortaplan mot Brighton. Även här tog United ledningen redan i den första minuten genom ett självmål av Brightons Packham. Redan tre minuter senare kom Brightons svar när de kvitterade genom McConville. I den 23e matchminuten tog United ledningen igen genom Emeran, för att sedan tappa ledningen i den 39e minuten när Peupion kvitterade för Brighton. I den 66e matchminuten tog Brighton över taktpinnen då de tog ledningen genom O’Mahony. Det var en mycket händelserik match som innehöll fem mål samt ett rött kort för Brighton i matchminut 71. Såklart ett resultat som vi skall vara extra besvikna över då United hade ledningen två gånger i matchen samt spelade med en man mer i dryga 20 minuter. U21 laget befinner sig för närvarande på en nionde plats i tabellen, som även den toppas av Manchester City.

Datum för damernas 23/24 säsong

Barclays Women’s Super League har släppt viktiga datum inför nästkommande säsong. Säsongens första ligamatcher startar mellan den 29 september till den första oktober 2023. Conti Cup finalen kommer att spelas mellan den antingen den 30 eller 31 mars 2024, FA Cup finalen kommer att spelas antingen den 11e eller 12e maj. Ligaspels säsongen kommer att gå i mål den 18 eller 19e maj 2024.

Anledningen till att säsongen startar såpass sent är för att det skall spelas ett VM i sommar i Australien och Nya Zeeland mellan 20 juli till 20 augusti. Schemat för Uniteds damlag får vi reda på i sommar efter att den nuvarande säsongen har gått i mål.

 

Förändrade löner vid Champions League spel

The Athletic rapporterar att en konsekvens om United placerar sig på en top fyra placering är att lönerna för spelarna höjs. En någorlunda naturlig konsekvens av de ökade intäkter som Champions League spel innebär.

Ett axplock av löner vid CL spel är

Sancho mer än 200,000 pund per vecka

Martial 240,000 pund per vecka

Maguire 190,000 pund per vecka

Henderson 120,000 pund per vecka

Utan att ställa dessa löner relativt mot något annat så kan det vara svårt att få ut en mening av dem. Det som kan sägas är att Harry Kane rapporteras ha en lön på drygt 200,000 pund per vecka, alltså 40,000 mindre än Martial. Det rapporterades senast igår att United är öppna för att göra en utrensning av truppen i sommar för att få in pengar att kunna spendera på nyförvärv och man får erkänna att det finns ett visst låst kapital i spelare som kan spenderas bättre på andra.

Presskonferens 21 april

Igår (fredagen den 21a april) höll Ten Hag presskonferens inför söndagens match mot Brighton.

Ten Hag fick fortsatt många frågor om Sevilla förlusten och sa att bland annat att ”vi är Manchester United, vi måste kunna hantera trycket och spelarna måste leverera”. Ten Hag fick även frågan om han sprang med spelarna, en referens till matchen mot säsongens andra omgång mot Brentford  där Ten Hag kallade in spelarna till långdistans löpning efter den förnedrande förlusten, Ten Hag svarade ”Nej jag har inte sprungit med dem denna gången, vi har inte tid”

Vi har inte tid

Ten Hag poängterande även att han har fullt förtroende för spelarna att de kommer studsa tillbaka efter förlusten mot Sevilla.

 

Harry Maguire fick en hyllning av Ten Hag då han sade att ”han har en viktig roll, han är kaptenen, han är ett positivt exempel på träningarna”

 

Efter gårdagens rykten om att många av spelarna hänger löst så kom frågan om vissa av spelarna spelar för sin framtid i klubben där Ten Hag svarade ”Du spelar alltid för din framtid som en professionell fotbollspelare, varje match är ett test, varje säsong är ett test, du måste förtjäna rätten att få bära tröjan, det är samma för mig som en tränare, vi sitter alla i samma båt.”

Du måste förtjäna rätten att få bära tröjan