Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Har någon hört något om Harry Kane? / Vila i frid Harold Riley / Matchdatum bekräftade

Veckans nyhetssvep inleder med den tråkiga nyheten att Harold Riley har lämnat jordelivet. Matchdatum har bekräftats samt att slutomgången för damerna kommer att spelas en halvtimma tidigare. Vi avslutar med att Matt Law hävdar sig att ha svaret på Håkan Hellströms fråga om någon hört något om Harry Kane. 

Vila i frid Harold Riley

Vi börjar veckans första nyhetssvep med den tråkiga nyheten att konstnären och den livslånga United supportern Harold Riley har gått bort vid 88 års ålder.

Riley var mest känd för sina porträtt av bland annat Nelson Mandela, påven John Paul den andre och John F. Kennedy.  Riley hade starka band till Manchester United där han bland annat spelade fotboll i juniorlagen, innan konkurrensen blev för stor och han istället valde att fokusera på studier.  Riley behöver däremot inte skämmas över att konkurrensen var för hård, då han blev utkonkurrerad av Duncan Edwards som senare skulle komma att bli en av Storbritanniens bästa fotbollspelare innan hans bortgång i flygkatastrofen i München 1958.

Riley målade många tavlor med sportmotiv, ofta med ett fokus på hans hemtrakter Salford och hans lag Manchester United. Många av hans verk hänger på Old Trafford och år 2009 målade han tio stycken porträtt av Sir Alex Ferguson.

Vi frambär våra kondoleanser till Rileys vänner och familj i denna sorgens tid.

Läs mer på Uniteds hemsida här. 

 

Bekräftade matchdatum

I helgen skulle United ha spelat mot Chelsea men pågrund av Uniteds framgångar i FA cupen så spelade vi istället mot Brighton. Nu har vi fått bekräftat datum för matchen mot Chelsea och det blir den 25 maj 21:00 CET, vilket innebär att detta blir säsongens nästsista match, samt att säsongen kommer avslutas med två hemmamatcher.

Två andra matchdatum har blivit bekräftade som en konsekvens av att vi inte längre är kvar i Europa League, den 13 maj 16:00 CET spelar United mot Wolves på Old Trafford och den 20 maj reser vi söderut då vi möter Bournemouth 16:00 CET.

Detta innebär att våra resterande Premier League matcher nu är bekräftade och kommer se ut såhär:

  • 27 april Tottenham (B) 21:15
  • 30 april Aston Villa (H) 15:00
  • 4 maj Brighton (B): 21:00
  • 7 maj West Ham (B): 20:00
  • 13 maj Wolves (H): 16:00
  • 20 maj Bournemouth (B): 16:00
  • 25 maj Chelsea (H): 21:00
  • 28 maj Fulham (H): 17:30

OBS: alla tider är i svensk tid (CET)

Läs mer från Uniteds hemsida här

 

Slutomgången en halvtimma tidigare

Alla matcher i tjejernas Premier League kommer sparka igång 15:30 CET istället för 16:00 för att undvika att krocka med Championship Playoff.

Årets sista omgång möter Manchester Uniteds damer Liverpool på bortaplan

Har någon hört nått om Harry Kane?

I veckan var jag och min far i Neapel för att kolla Champions League, när vi sitter på Estadio Diego Armando Maradona så drar de såklart igång låten Live is Life med Opus. I deras öppningsvers hävdar jag att de sjunger na-na-na-na-na (all together now) medans min käre far hela sitt liv hävdat att de hade en svensk trummis som skriker ut na-na-na-na (KOM IGEN NU DÅ!!!!!). Efter övervägande har jag valt att välja glädjen, de klart dem skriker KOM IGEN NU DÅ!!

En annan klassisk felhörning är att de flesta tror att Håkan Hellström i sin låt öppnade rad i låten Hurricane Gilbert frågar sig om någon hört något om “Hurricane”, jag tror detta är en felhörning då han egentligen sjunger har någon hört något om Harry Kane. Matt Law på the Telegraph får höra av sig till Håkan då han hävdar att han har hört något.

Matt Law rapporterar nämligen att det ses som mer osannolikt att Harry Kane förlänger sitt kontrakt med Tottenham. Detta skall United ha snappat upp och nu börjat fråga sig omkring vad det skulle kosta att signa den snart 30 åriga målmaskinen. Daniel Levy skall ha satt en prislapp på 100 miljoner pund för att kunna tänka sig att släppa Kane. Engelsmannens kontrakt går ut den 30 juni 2024, något som gör att det är denna sommaren Spurs har en chans att få in stålar om Kane skulle bestämma sig för att inte förnya sitt kontrakt.

Kane gjorde Spurs enda mål i gårdagens förlust mot Newcastle med 6-1.

Vi kan nog börja räkna allt mer att det blir en charmoffensiv från Ten Hag i sommarens transferfönster för Harry Kane, undra om han då sjunger Håkans kända rader, “Visst känns det fint att vara vid liv en dag till, Visst känns det fint nu Harry Kane? Alla talar om dig Harry Kane”.

Om det skulle bli en transfer skulle det innebära att Kane lämnar Spurs efter att ha tillhört klubben hela sin seniorkarriär, något som skulle få Spurs supportrarna att instämma i Hellströms ord, “Hur kan någon tro på evig kärlek, hur kan någon tro på den nu, Harry Kane.”

Veckans låt: Hurricane Gilbert, Håkan Hellström.