Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Försiktig optimism kring Bruno / Middleton-Patel lånas ut / Avsparkstid för FA-cupfinalen

Imorgon spelar United match mot Tottenham Hotspur nere i London och på sedvanligt vis har Erik ten Hag mött pressen. Vi tar naturligtvis upp vad nederländaren hade att säga. Vidare har vi fått kännedom om när FA-cupfinalen ska sparkas igång den 3 juni.

Från damlaget noterar vi att målvakten Safia Middleton-Patel har lånats ut.

Ten Hags presskonferens

om skadeläget

På frågan om Bruno Fernandes kommer spela imorgon säger Ten Hag att portugisen är ett frågetecken och att vi får se hur läget är imorgon. “Pjäxan” som Fernandes går runt med för tillfället är inte så allvarligt som det verkar.

Sedan tidigare är Lisandro Martinez och Raphaël Varane borta på grund av skador. Så även Alejandro Garnacho, vilket bekräftades till klubbmedia under dagen. Argentinaren gör dock framsteg och är ute och springer på gräset på Carrington.

Om Tottenhams nuläge

“De hade en riktigt jobbig match mot Newcastle, men det handlar om vad vi ska göra. Vår motståndare får aldrig vara mer hungrig än vad vi är. Vi måste förbereda oss väl och gå ut och dominera.”

Om matchens betydelse för topp fyra

“Väldigt viktigt. Tittar man på tabellen är det tydligt att den är jätteviktig. Det spelar dock ingen roll vilka som står på andra sidan.”

Om att “kväva” Harry Kane

“Hans påverkan är ganska uppenbar, men vi har spelare för att hantera honom. Det visade vi i hemmamatchen mot dem. Vi måste försvara som ett lag och se till att han inte får utnyttja sin smarthet.”

Om att hantering av motgångar

“Våra spelare är uthålliga, men vi måste ta oss vidare till nästa nivå och hantera motgångar i matcher, inte bara att studsa tillbaka i matchen efter.”

Ten Hag avslutar och säger att det är hans ansvar att förbereda spelarna till imorgon och vad som sker i Spurs är inte något han kan påverka.

Middleton-Patel lånas ut

Det blir ett så kallat akutlån för den unga walesiska målvakten Safia Middleton-Patel. 18-åringen lånas under återstoden av säsongen ut till Blackburn Rovers i andradivisionen.

Vi önskar Middleton-Patel lycka till i Rovers.

Lacey med drömmål när U18 kryssade

Uniteds U18 tog igår emot Wolverhampton Wanderers i ligaspelet och fick nöja sig med ett 2-2-resultat. En match som United kanske slarvade bort en aning, då man ledde två gånger om.

Sam Mather gav United ledningen i den 40 minuten, men gästerna kvitterade ganska tidigt i andra halvlek. Shea Lacey bjöd sedan på ett riktigt vacker mål när han gled igenom Wolves-försvaret och avslutade med att chippa in bollen i mål (se nedan).

Det ledningsmålet fick dock bara stå sig i sex minuter innan gästerna kvitterade.

United befinner sig på tredje plats i tabellen, med ingen riktig chans att ta sig högre och har inte något direkt hot ner till fjärdeplacerade Stoke City, som är sju poäng efter.

Avsparkstid för FA-cupen satt

Till sist: Manchester United tar emot stadsrivalen City i FA-cupfinal den 3 juni på Wembley. Avsparkstiden har nu bekräftats och den är satt till 16.00, svensk tid.

Res med oss till Manchester!