Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Inget VM för Garnacho / Match mot Arsenal i New York / Derbydatum bekräftat

I dagens nyhetssvep tar vi upp Erik ten Hags presskonferens inför söndagens match mot Aston Villa. Vidare så har ytterligare en träningsmatch bekräftats till lagets försäsongsturné. Slutligen så har damernas match mot Manchester City fått en bekräftad tid.

Garnacho närmar sig matchform

Med matcher tätt inpå varandra så höll Erik ten Hag sin presskonferens inför söndagens match mot Aston Villa direkt efter gårdagens match mot Tottenham. I den relativt korta presskonferensen pratade holländaren bland annat om Alejandro Garnacho, Bruno Fernandes och en del annat.

Inledningsvis fick han frågan om Alejandro Garnacho, som nyss skrev på ett nytt kontrakt med klubben, kommer att tillåtas åka på U20-VM med Argentina. Där svarade han att man inte kommer att tillåta Garnacho att lämna, utan istället kommer han att vara tillbaka i träning idag.

Vidare så gav Ten Hag rejäla komplimanger till Bruno Fernandes som kom till spel under gårdagen, trots att han bara dagar tidigare gick på kryckor.

“En stor komplimang till Bruno. Jag tror att han är exemplet på att du måste lida, du måste offra, när du vill spela på toppnivå.”

“Än en gång visade han [Bruno] hur stor kapten han är. Hur han har tagit ansvar, även när han inte är 100 procent frisk. Förhoppningsvis kan andra i laget – inte lära sig – men de ser honom som en inspiration och gör samma sak.”

Utöver det så diskuterades inställningen som man haft inför alla cuper och turneringar där Ten Hag sade att en klubb som Manchester United ska utmana och försöka vinna alla turneringar man spelar i. 

“Jag tror att man som Manchester United och ett topplag måste utmana och gå för att vinna i varje tävling man är med i. Det är vad vi gör och det är den kultur vi vill bygga. Det måste vara i tankesättet hos varje spelare och varje anställd som arbetar för Manchester United.”

Match mot Arsenal i New York

Manchester United har presenterat ytterligare en motståndare som man kommer att möta under sin försäsongsturné i USA. Den 22 juli kommer man att möta Arsenal, och det kommer man göra i New York på Metlife Stadium.

Derbydatum bekräftat

Damernas match mot Manchester City har valts ut att tv-sändas och nu har ett datum för matchen bekräftats. Avspark kommer att att vara den 21 maj klockan 19:45.

Res med oss till Manchester!