Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Donny repar sig bra / Nytt bakslag för Henderson / Dortmund följer Sancho

Veckans inledande nyhetssvep blir ett kortfattat sådant. Vi ger en skadeuppdatering kring Donny van de Beek och Dean Henderson, där det går åt rätt håll för den ene och fel för den andre. Det har även kommit rykten från Tyskland som gör gällande att Jadon Sancho kan vara intressant för Borussia Dortmund.

Bra läkkött på Van de Beek

Donny van de Beek skadade knät i hemmamötet med Bournemouth i januari och har sedan dess ägnat sig åt rehabilitering. Nederländaren spåddes vara borta för återstoden av säsongen, men idag rapporterades det att han kan hinna tillbaka.

I en livesändning på Uniteds kanaler meddelade Van de Beek att han har fullt upp med rehabiliteringen i gymmet, men att den går bra och att han närmar sig.

Han säger också att han får fint stöd från lagkamraterna och att de är väldigt mån om honom.

“De är väldigt involverade. De frågar alltid hur läget är och hur knät känns. Det är bra killar och de stöttar mig, så det känns bra,” säger 26-åringen.

Desto tyngre besked om Henderson

Dean Henderson är utlånad till Nottingham Forest från United och har i över tre månaders tid spenderat tid i sjukstugan.

Enligt Manchester Evening News kan målvakten bli borta i ytterligare tre månader.

Anledningen till detta är att Henderson ser ut att behöva operera ljumsken, vilket kan innebära en konvalescenstid fram till slutet på sommaren.

Det här sätter i så fall frågetecken kring en eventuell framtid i United, om 26-åringen nu ens har någon sådan.

United är troligen inte främmande för att sälja Henderson, men vid en skada under hela transferfönstret försvåras givetvis möjligheterna att hitta en ny klubb.

Dortmund sugna på Sancho – igen?

Efter ett år av av spekulationer lämnade till sist Jadon Sancho Borussia Dortmund sommaren 2021 för spel i United, men tiden på Old Trafford har ännu inte blivit någon succé.

Enligt tyska BILD uppges den gamla arbetsgivaren följa Sanchos situation i United.

Det ska dock understrykas att några konkreta samtal om en övergång inte förefaller ha ägt rum, men det rapporteras hursomhelst att Dortmunds sportsliga direktör Sebastian Kehl har kontakt med Sanchos entourage.

Känslan säger att det här bara kommer stanna vid ett rykte…

Res med oss till Manchester!