Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Juniorerna imponerar när ligaspelet avrundas

Säsongen börjar gå mot sitt slut där juniorlaget har två matcher kvar och reserverna enbart en. Under de två senaste veckorna så har det avverkats fem matcher, och där har resultaten varierat.

Matcher sedan senast

  • U18: Middlesbrough – United 0-2
  • U21: Brighton – United 3-2
  • U18: United – Wolves 2-2
  • U21: United – Tottenham 2-2
  • U18: Sunderland – United 3-4

Seriespelet avrundas

Juniorerna gör det bra

Om vi tar och börjar med det positiva så har juniorerna under denna period tagit hem sju utav nio möjliga poäng. De första tre poängen tog man efter en 2-0 seger över Middlesbrough. 

Tillbaka i startelvan i den matchen var Victor Musa, men det var en annan anfallare som skulle stå för målen. Redan i matchens första spelminut så fick United en frispark i ett bra läge, och fram steg Ethan Williams, som med hjälp av en Middlesbrough-spelare fick in bollen i mål.

Uniteds och Williams andra mål kom bara minuter senare, denna gång efter att han tagit vara på en långboll som han kyligt kunde placera in förbi Middlesbroughs målvakt. Fler mål än så blev det inte utan matchen slutade 2-0 till United.

Värt att notera är att 15-årige Jacob Devaney gjorde sin U18-debut när han byttes in i den 82:a minuten. Detta är den 17:e spelaren, U16 eller yngre som fått speltid vilket är rekord. Närmast är säsongen 2014/15 då 12 spelare i samma ålderskategori fick speltid.

Nästa match spelades mot Wolverhampton och där fick man nöja sig med en poäng, trots att man hade ledningen två gånger om. Efter cirka 40 minuter gav Sam Mather United ledningen efter ett fint anfall från start till mål.

Efter knappa timmen kvitterade dock bortalaget, men i den 71:a minuten stod 16-årige Shea Lacey för ett fantastiskt solomål. Lacey tog sig ned längs högerkanten där han tog sig förbi två Wolves-spelare, för att sedan fortsätta längs kortlinjen innan han chippade in bollen i mål.

Tyvärr skulle det dock inte räcka till tre poäng utan Wolves kvitterade återigen, sex minuter senare.

Man skulle dock ta sig tillbaka på vinnarspåret när man några dagar senare slog Sunderland med 4-3. Efter att Sunderland tagit ledningen efter en halvtimme så svarade United med ett mål tio minuter senare genom Jayce Fitzgerald.

Sedan var det återigen dags för Shea Lacey som fick tag i bollen efter bra presspel från United, och avslutet satt exakt där det skulle, lågt i målvaktens vänstra hörn. Sedan skulle James Nolan utöka ledningen från straffpunkten innan Sunderland reducerade.

United skulle dock återta sin tvåmålsledning när Ethan Wheatley kom fri med målvakten, som han sedan rundade och kunde enkelt passa in bollen i öppet mål. Sunderland skulle dock få in ytterligare en reducering i matchens slutminuter, men matchen slutade 4-3 till United, som nu har säkrat tredjeplatsen i ligan.

Ingen vinst för reserverna

Reserverna har spelat två matcher och lyckades inte att ta en trepoängare i någon av dem. Det blev en 3-2 förlust mot Brighton, trots att man hade ledningen två gånger om. Redan i den första matchminuten tog man ledningen efter ett självmål från en Brighton-spelare, men den ledningen skulle bara hålla sig i cirka tre minuter.

Efter dryga 20 minuter återtog United ledningen genom ett frisparksmål av Noam Emeran, men innan halvtidsvilan så skulle Brighton få in en kvittering. I andra halvlek blev det enbart ett mål och det stod hemmalaget för, som i och med det tog hem alla tre poäng.

Inte heller mot Tottenham blev det en seger, utan där fick man nöja sig med en poäng. Även i denna matchen tog United ledningen genom Emeran, men Tottenham skulle därefter både kvittera och ta ledningen. Joe Hugill kvitterade sedan för United som hade några chanser att även ta ledningen, men istället fick man nöja sig med ett kryss.

I ligan befinner man sig på en tiondeplats med en match kvar att spela. Det finns en matematisk chans att ta sig till en åttondeplats, men troligast är att man slutar nia vid vinst. Vid förlust finns det risk att man åker ner till en elfteplats.

Norkett provspelar med Leicester

Manni Norkett ser ut att lämna Manchester United efter denna säsong. I fredags så provspelade nämligen Norkett för Leicester Citys U21-lag i deras match mot West Ham, och enligt Leicestershire Live så ska klubben vara sugna på att värva 18-åringen.

Jag skulle inte säga att detta är jätteförvånande då man har ett flertal duktiga anfallare som i mitt tycke går före Norkett, och en potentiell flytt är något som skulle vara rimligt för båda parter.

Spelare i fokus

Noam Emeran har gjort mål i två raka matcher, och därför tycker jag att det är dags att ta en närmre titt på fransmannen.

Emeran kom till klubben sommaren 2019 när han anlände från den franska klubben Amiens SC. 20-åringen gjorde sedan sin U18-debut i september 2020, och samma säsong fick han även debutera i reservlaget. Den säsongen blev det 16 matcher i juniorlaget där han gjorde fem mål och sex assist.

Säsongen efter flyttades Emeran upp till reservlaget, och tyvärr blev det bara 15 matcher där på grund av skador. Poängmässigt blev det inte heller någon succé då han bara mäktade med två mål och två assist.

Vidare till den nuvarande säsongen så har fransmannen gjort 16 framträdanden där det dock bara blivit tre mål. 

Det är just poängproduktionen som är så frustrerande när det kommer till Emeran. Han har otrolig teknik och ett fint tillslag. Egentligen så har han det mesta som behövs för att lyckas på en högre nivå, men han måste lära sig att få ihop allt då slutprodukten lämnar lite att önska.

Emeran har förmågan att spela på båda kanterna, men enligt transfermarkt så har fransmannen främst hållit till på vänsterkanten denna säsong, vilket är aningen ovanligt för en vänsterfotad spelare. Personligen så hade lag velat se honom lite mer på högerkanten där han kan vika in och använda sin fina vänsterfot.

Några korta

  • Amir Ibragimov och Gabriele Biancheri var båda målskyttar när United U16 slog MK Dons med 2-1.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 15 maj.

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik