Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ratcliffe begär omedelbar kontroll / United scoutar svensk målvakt

I dagens nyhetssvep blir det stort fokus på målvakter. Bland annat rapporteras det att Dean Henderson kommer vara redo för spel till försäsongen samtidigt scoutar United en svensk målvakt. Vi rapporterar även att Sir Jim Ratcliffe begär omedelbar kontroll om hans bud skulle få grönt ljus. 

Sir Jim Ratcliffe begär omedelbar kontroll

Skulle Glazer familjen välja att acceptera Sir Jim Ratcliffes bud på klubben så begär Ratcliffe kontroll över transfers så fort gans bud har blivit accepterat. Detta kan ses som ett tecken på att parterna har kommit till insikten att försäljningen lär fortsätta över sommarens transferfönster. Även Qatars bud med shejken Jassim bin Hamad Al Thani i spetsen sägs begära kontroll över klubben så fort deras bud får grönt ljus.

 

Glazers skall däremot vara motvilliga till att överlåta sådan kontroll innan affären går i lås. Det finns även lagliga och teoretiska aspekter som kan omöjliggöra sådan kontroll innan transaktionen är helt färdig.

 

Dean Henderson fit till försäsongen

Dean Henderson som för närvarande är utlånad till Nottingham Forrest har haft en skadefylld säsong. Faktum är att Henderson inte har spelat fotboll sedan i januari månad då han skadade sin höft mot Leicester. Det är denna höft som nu tvingar Henderson till en operation. Det har funnits en farhåga att detta skall hålla Henderson borta tills augusti. Nu rapporterar Charlotte Duncker att United är övertygade om att Henderson kommer vara redo för spel till försäsongen startar.

 

Svensk målvakt scoutad

Ett flertal källor rapporterar att Manchester Uniteds scout Tommy Møller Nielsen var på plats och såg Odds Ballklubb spela 0-0 mot Rosenborg. Det rapporteras att Nielsen var där för att scouta den svenska målvakten Leopold Wahlstedt. Wahlstedt är född 1999 och känd för att vara en “sweeper keeper”, alltså en målvakt som är bekväm med att gå utanför straffområdet. Wahlstedt har tidigare spelat i Dalkurd, samt Arendal Fotball, som är en klubb i norska andra divisionen.

Det är inte bara Wahlstedt som rapporteras vara av intresse för United. Som vi för någon vecka sedan rapporterade skall den kroatiska landslagsmålvakten Dominik Livakovic vara av intresse för United, en målvakt kanske främst känd för sina egenskaper att rädda straffar i avgörande VM matcher. Livakovic sägs ses mer som en backup till De Gea och inte en direkt ersättare på kort sikt.

Gianluca Di Marzio rapporterar att även Inters målvakt Andre Onana sägs vara på Uniteds radar.

Det är tydligt att Ten Hag är ute efter att värva en ny målvakt, däremot återstår det att se om det kommer att prioriteras i sommarens transfer fönster då även en anfallare, mittfältare, ytterback samt mittback sägs vara positioner som skall förstärkas. Frågan gällande ägarskap ligger såklart som en våt filt över sommarens transferfönster och det mesta känns rätt oklart.

 

Hur hög prioritet anser du att målvaktsfrågan bör ha? jag personligen anser att anfallspositionen bör ha högst prioritet.