Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ägarfokus på presskonferensen / Framsteg i kontraktsförhandlingar / Staty avtäckt

I dagens nyhetssvep tar vi upp del två av Erik ten Hags presskonferens inför kvällens match mot Brighton. Utöver det så har en staty av Jimmy Murphy avtäckts vid Old Trafford. Vidare så kan vi rapportera att det har gjorts framsteg i kontraktsförhandlingarna mellan klubben och Marcus Rashford.

Ägarfokus på presskonferensen

Del två av Erik ten Hags presskonferens inför dagens match mot Brighton har släppts. Där diskuterades ett flertal olika ämnen, men mest fokus låg på situationen kring den potentiella försäljningen av klubben.

Men innan det så fick holländaren frågan kring lagets bortaform, och varför man haft det svårt på bortaplan.

“Det är absolut sant. Det har med personlighet och karaktär att göra, det är där vi måste ta steget och vi måste möta detta. Vi måste definitivt förbättra oss.”

Vidare så fick Ten Hag en del frågor kring processen kring den potentiella försäljningen av klubben, där han påpekade att han inte kan göra något åt det, utan att det är andra personer som sköter det. På frågan hur viktigt det är att situationen löses snart, så svarade han följande.

“Ja. Jag tycker att det är klart vad jag vill men det är inte upp till mig. Det handlar om andra i klubben och slutligen är det bara ägarna som kan ta det beslutet. Så det är inte upp till mig och jag kan göra allt jag kan, och jag påverkar de processer jag är ansvarig för.”

Ten Hag medgav också att den rådande situationen bidrar med oklarhet inför sommarens transferfönster. Han fick frågan om han har fått veta att det kommer att finnas pengar tillgängliga i sommar, oavsett hur det går och vem som tar över. På det svarade han följande.

“Nej det har jag inte. Jag har inte heller inflytande på det, jag vet inte. Så det enda jag vet är att Manchester United är en av de största klubbarna och den är bland två till tre av de största klubbarna i världen ur ett supporterperspektiv. Jag tror att den här klubben måste tävla om de högsta utmärkelserna i världen: Champions League och Premier League. Men för det behöver du pengar, för att konstruera trupper, för i slutet av dagen dikterar nivåerna från dina spelare om du är en framgång eller inte.”

Ten Hag fick sedan frågan om han anser att den nuvarande truppen är tillräckligt bra för att utmana i Champions League, och där svarade han följande.

“Ja jag tror det. Men det är klart, jag och vi ser det här som ett projekt. I projektet hör också till att man i transferfönstret förstärker sin trupp. Eller att göra förfriskningar så att man kan få mer balans, att man tar in fler spelare men jag tycker att vi redan har visat och bevisat att vi kan slå de bästa lagen i världen. Så ja, vi kan tävla i Champions League men i slutändan vill vi också vara kvar i Champions League på vintern. Vi vill tävla och slå ut dem alla. Men vi har en lång väg kvar att gå.”

Ten Hag klargjorde sedan att Lisandro Martinez absolut inte kommer att ha en chans att spela FA-cupfinalen.

“Ingen chans.”

Vidare så diskuterade man managerns roll i den moderna fotbollen, och om Ten Hag anser att managern måste vara den viktigaste fotbollspersonen i klubben.

“Definitivt. Det är sant att chefen, du måste backa chefen, att tro på hans strategier och hans metoder. Så du måste backa honom för att gå och bygga upp hans lag. I slutändan handlar det alltid om samarbete, ingen klarar det på egen hand. Jag tror inte att en person kan göra det, för det finns så många jobb och uppgifter att utföra. Det är så många aspekter man måste ta kontroll över, man måste utse och jag tror inte att en person kan göra det och det handlar alltid om samarbete. Sedan handlar det om kvalitet som utgör en strategi och man behöver fler och fler som gör det med samhörighet. Man kan se det i reflektion till fotbollen och på planen eftersom 11 spelare måste göra det med samhörighet.”

Hela presskonferensen finns att läsa här.

Staty av Jimmy Murphy avtäckt

Manchester United avtäckte idag en staty för att hedra Jimmy Murphy, och för att fira hans bidrag till klubben. Ceremonin ägde rum på 65-årsdagen av att Jimmy ledde klubben till FA-cupfinalen mot Bolton Wanderers 1958, tre månader efter katastrofen i München, där 23 personer, inklusive åtta spelare, miste livet.

Ceremonin hölls vid Stretford End på Old Trafford, mer än tusen fans deltog samt medlemmar av Murphy-familjen, seniora klubbledare, skulptören Alan Heriot och medlemmar från 1968 års Europacupvinnande sida som Jimmy tränade tillsammans med Sir Matt.

Framsteg i kontraktsförhandlingarna med Rashford

Enligt The Telegraphs James Ducker så har Manchester United gjort goda framsteg i kontraktsförhandlingarna med Marcus Rashford.

Rashford kommer att gå in i de sista 12 månaderna av sitt nuvarande kontrakt i sommar, och enligt Ducker så är ett nytt kontrakt för Rashford en nyckelprioritet för Erik ten Hag.

Utöver det så skrivs det lite om Uniteds transferplaner, där United fortsätter att hålla ögonen på Tottenhams Harry Kane. Det skulle dock kosta då London-klubben ska kräva en summa på £100 miljoner, trots att Kane bara har ett år kvar på sitt kontrakt.

United är också intresserade av Napolis Victor Osimhen, men att förhandla med den italienska klubbens ägare Aurelio De Laurentiis ska enligt Ducker inte vara det enklaste.

Utöver att värva en anfallare så skulle Ten Hag även vilja ta in en mittfältare i sommar.

Biancheri till landslaget

Manchester Uniteds Gabriele Biancheri har tagits ut till Wales U17-trupp inför U17-EM som inleds senare denna månad.

Res med oss till Manchester!