Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hag kräver passion och vilja / Ratcliffe strävar efter fullt övertagande

Veckans avslutande nyhetssvep blir ett kortfattat sådant, där vi bland annat tar upp några punkter från den andra delen av Erik ten Hags presskonferens efter Brightonmatchen i torsdags. Det är ju som bekant match ikväll mot West Ham United

Det blir även några rader om ägandesituationen, där fokus idag är på Sir Jim Ratcliffe.

Snabba punkter från Ten Hags presskonferens

Om att behålla kylan

Det var emellanåt lite grinigt på planen mot Brighton senast och på det fick Ten Hag ställa sig till hur spelarna nu under slutspurten ska fortsätta hålla huvudena kalla och inte orsaka några onödiga eller kostsamma händelser.

“Det är klart att vi måste vara fokuserade men samtidigt kräver jag passion och vilja från mina spelare. Om du vill vinna matcher måste du ha det.”

Om det tuffa matchandet

På en fråga om det hektiska schemat säger Ten Hag att det har haft en inverkan under hela säsongen men att laget har hanterat det väldigt bra.

“Vi har missgynnats ganska rejält, likaså West Ham, men vi har visat att vi är tillräckligt mentalt och fysiskt starka för att hantera det.”

Lite på samma ämne, men en annan fråga, fyller nederländaren i att han förklarar för spelarna att de måste vara redo i varje match, särskilt om man deltar i tre turneringar samtidigt. Det krävs förberedelse, god energi och en tydlig plan för varje match.

“Men vi gillar det. Det är vårt jobb och ansvar”, avslutar Ten Hag.

Ratcliffe kan tvinga bort Glazer

Sir Jim Ratcliffe är den främsta utmanaren mot qatariern Jassim bin Hamad al-Thani i ett potentiellt övertagande av Manchester United och den senaste informationen i ärendet är att Ratcliffe strävar efter ett fullskaligt övertagande inom tre år.

Enligt Sky News har den brittiske affärsmannen i sitt senaste bud på £5 miljarder inkluderat en så kallad ”put-and-call”-klausul som enkelt förklarat skulle innebära att Glazer tvingas sälja samtliga aktier i klubben och därmed ge Ratcliffe fullt ägandeskap.

Sky News rapporterar dessutom att något form av beslut är att vänta under maj månad kring vem av intressenterna som ligger bäst till.

Res med oss till Manchester!