Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Wout not out? / De Gea som backup? / Spelare prisade

Idag bjuder vi på ett oerhört matigt nyhetssvep där vi bland annat beklagar Tom Clares bortgång. Vi tar även upp den roliga nyheten att tre United spelare under dagarna har fått mottaga pris. Det blir även en hel del transfer och kontraktsrykten där Wout Weghorst och De Gea står i centrum. 

Tom Clare har gått bort

En av Uniteds starkaste följare Tom Clare har vid 78 års ålder gått bort efter en tids sjukdom. Tom är känd för sin nära koppling till Busby Babes som han följde på nära håll under sin uppväxt. Tom skrev ett flertal böcker om United och dess historia, bland annat den mycket uppskattade “Forever a Babe: Growing Up with Manchester United”. Clare hade en unik inblick i Busby Babes och när United uppmärksammade 65 årsdagen för flygolyckan i München var Tom självklart med i matchprogrammet “United Review” och berättade om sin upplevelse av laget. Clare flyttade för ett antal år sedan till Texas, men han fortsatte att besöka Old Trafford regelbundet. Tom har kommit att bli en populär figur hos supportrarna där han beskrivs som en äkta gentleman.

 

Våra tankar går ut till Clares vänner och familj i denna tuffa tid.

 

 

Charlie Savage gör comeback

Charlie Savage har under säsongen varit utlånad till Forest Green Rovers men kommer nu återvända till United, detta då Rovers säsong är färdigspelad.

Det har varit en tuff säsong för Rovers i League One där de slutar på plats 24, vilket är sista plats. Rovers har endast lyckats spela in 27 poäng i år, medans laget på 23 plats, Accrington, har spelat in 44 poäng.

Savage har gjort 15 framträdanden iår där han endast lyckats göra ett mål, och noll assist. Savage är född år 2003. Det återstår att se om det blir en ny utlåning nästa säsong.

 

 

Äntligen Lediga

Efter söndagens misslyckande mot West Ham gav Erik Ten Hag spelarna två dagar ledigt (måndag och tisdag) för att sedan komma in fräscha och påbörja uppladdningen inför lördagens match på onsdagen. Insatsen mot West Ham såg oerhört energifattig ut, vilket inte är så konstigt med tanke på att United haft en veckomatch varje vecka sedan september (VM borträknat)

Spelare prisade

Ett flertal United spelare har de senaste dagarna blivit prisade.

Alvaro Fernándes har prisat av Preston North End som deras Young Player of the Year. Under säsongen har den 20 åriga Fernándes gjort 39 framträdanden där han gjort noll mål, men fyra assist. Prestons säsong i The Championship slutade mer eller mindre i ingenmansland på en tolfte placering på 63 poäng.

Lareus sportgala hölls igår den åttonde maj i Paris. Under galan fick två United spelare motta priser. Christian Eriksen fick motta “Comeback of the Year” för den styrka han har visat på efter hans hjärtstopp. Eriksen sade följande “Jag började njuta av livet mer med mina barn, med min familj mer än vad jag tidigare gjort. Jag är lite mer avslappnad med allting, jag är inte lika nervös som jag tidigare var… livet är väldigt bra! livet är viktigt”

Även Lisandro Martinez fick ta emot ett pris som en del av årets lag i form av det VM vinnande Argentina.

 

Dea Gea som backup?

Det verkar allt mer sannolikt att David De Geas kontrakt kommer att förlängas, med en stor lönesänking. Det skall kommas ihåg att han redan ligger på en oerhört hög lön. Däremot skall det inte tas för givet att hans roll kommer fortsätta vara den samma. Det är The Telegraph som rapporterar att De Gea snarare skulle kunna komma att användas som en andremålvakt och att man har satt samman en lista med målvakter som man kan tänka sig skall kunna ta första skopan.

På denna lista sägs De Geas landsman David Raya inkluderas som för närvarande vaktar målet i Brentford. En annan som sägs vara inkluderad på listan är Portos målvakt Diogo Costa. Costa har under året gjort 30 matcher för Porto i den portugisiska ligan, där han hållit nollan i 15 av matcherna.

Övertagandet inte beroende av resultat

Varken INOES eller Qatar anser att årets resultat i form av Champions League spel eller icke kommer ha någon form av påverkan på deras vilja att överta klubben. En relativt självklar nyhet då buden är baserade på klubbens finansiella resultat samt dess potential till långsiktiga sportsliga framgångar.

 

Wout=Win?

Det har tidigare rapporteras att Wout Weghorst är påväg out, men nu kommer uppgifter från Weghorst själv att han tror att en fortsättning är möjlig.

Det är i en frispråkig intervju med The Times reporter Charlotte Duncker som Weghorst bland annat säger “Dem (United) uppskattar mig och ser mitt värde. Dem anser att jag är en tillgång till laget. Självklart har jag hört det talas i media. Jag kommer behöva vänta och se och fokusera på våra kvarvarande matcher”

Det går dock även att tyda en mer negativ ton i form av

“Jag är en kille som gillar att spela fotboll. När dina framträdanden blir begränsande, vilket har varit fallet den senaste tiden, så inser du vad du missar. Om klubben vill behålla mig så måste jag veta vilken roll de tänker sig”

Är du team Wout (Wout out) eller team Win (Wout in)?

 

 

 

Res med oss till Manchester!