Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Wolverhampton Wanderers
Ska allting kastas bort?

Två raka ligaförluster och en trupp som kippar efter andan har satt oss i en tuff sits. En titt i backspegeln visar ett stekhet Liverpool som bara väntar på att sno den där sista CL-platsen och åter igen skicka ner oss i Europa League spel till hösten, inte är det så en sådan säsong av utveckling ska sluta?

Manchester United

Sedan förnedringen i Spanien så har fler och fler sprickor i Erik ten Hags lagbygge uppkommit. Skadebekymmer och ett absurt spelschema har legat till grund för en stor del av de sprickorna men det finns samtidigt ingen anledning till att tjata över saker som vi inte kan påverka. Hemmaformen på Old Trafford är något som spelarna och supportrarna kan påverka, och den har varit fantastisk denna säsong. Tre matcher måste vinnas och turligt nog så återstår tre hemmamatcher, detta test mot Wolves är det första i processen att säkra en plats i Europafotbollens finrum.

Vilka spelare som ska göra det imorgon blir minst sagt intressant att se. David De Gea gjorde en rejäl blunder i London förra helgen som satte igång en diskussion kring Spanjorens kvalite. Det är dock självklart att De Gea ska starta imorgon, det blir mer spännande att se vad som händer på längre sikt. En mycket positiv uppdatering från dagens presskonferens indikerar att Raphael Varane plötsligt är redo för återkomst efter skadan för en månad sedan. En glädjande nyhet som också betyder att Luke Shaw kanske kan återgå till sin mer naturliga vänsterbacksposition. Det blir intressant att se om Ten Hag väljer att slänga in Fransmannen direkt i startelvan, i det skarpa läget vi befinner oss i så kanske det inte är någon dålig ide.

Mittfältet lär bli ganska likt det som sprang omkring på London Stadium. Vi får hoppas att en spelare som Christian Eriksen äntligen kan återgå till sin storform som han hade innan ankelskadan i januari. På tal om skador så verkar Marcus Rashford missa morgondagens match då Erik ten Hag delade med sig av anfallarens senaste skadebekymmer under presskonferensen. Ingen Rashford blir såklart ett stort avbräck med tanke på målgörandet denna säsong. Hans frånvaro skulle dock öppna upp dörren för Alejandro Garnacho att kliva in. Argentinaren kom nyligen tillbaka från skada och fanns med som en oanvänd ersättare på London Stadium förra helgen. Det är väl dock lite troligare att Ten Hag går med Jadon Sancho till vänster, även fast 23-åringens form har varit minst sagt svajig på den senaste tiden. Anthony Martial började på bänken förra helgen och lär vara startklar imorgon medans Antony lär behålla sin högeryttersposition i morgondagens elva.

Möjlig startelva:

Wolves

Under en tid av säsongen så var Wolves ett av lagen som kämpade i bottenskiktet av tabellen. Julen Lopetegui har vänt upp skeppet på stabil mark men det är fortfarande inget lag som sätter någon skräck i många motståndare, bara för två veckor sedan så förlorade det orangeklädda gänget med hela 6-0 mot Brighton. Med det sagt så är Wolves fortfarande ett lag med många bra fotbollsspelare och vi är inte i någon position för att underskatta.

Bortsett från överkörningen på Amex Stadium så har Wolves varit ett ganska svårnedbrutet lag med fyra hållna nollor under de sex senaste matcherna. Vi kan förvänta oss samma backlinje som vi såg senast mot Aston Villa, med Max Kilman och Craig Dawson i mittförsvaret framför en skicklig Jose Sa. Mittfältets höjdpunkter består av mycket Portugisisk klass med spelare som Ruben Neves, Matheus Nunes och Pedro Neto att akta sig för.

Framåt i Lopeteguis lag så får vi nog se förra Atletico Madrid spelaren Matheus Cunha och kanske till och med gamle gode Diego Costa, som gjorde sitt första och enda Premier League mål sedan sin oväntade återkomst för en månad sedan mot Brentford. Wolverhamptons offensiv har inte varit överdrivet imponerade under den senaste tiden men de har nog med klass för att ge oss en bra kamp på Old Trafford.

Möjlig startelva:

Historik

Det har inte blivit några målkalas mellan lagen då de senaste tre mötena har snittat endast ett mål per match.

United gick vinnande ur förra årets sista match tack vare ett mål från Marcus Rashford mot just Wolverhampton.

Visste ni att…

 • Uniteds största vinst mot Wolves kom 1892 under namnet Newton Heath. Matchen slutade 10-1.
 • Wolves rankas som sämst i ligan när det kommer till mål per match (0,9 per match)

Matchinformation

Manchester United
Wolves
Turnering: Premier League, omgång 36
Tid: Lördagen den 13 maj 2023, 16.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: John Brooks
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Heaton (fot, inget datum)
 • Martínez (mellanfotsben, juli/augusti)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • McTominay (skadad, liten chans)
 • Varane (skadad, liten chans)
 • Mainoo (oklart status, liten chans)
FORM
F20/4SevillaBEL0-3
O23/4BrightonNFA0-0VS
O27/4TottenhamBPL2-2
V30/4Aston VillaHPL1-0
F4/5BrightonBPL0-1
F7/5West HamBPL0-1

Wolves

Skador och avstängningar:

 • Chiquinho (knä, juli)
 • Kalajdzic (knä, juni)
 • B Traoré (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V8/4ChelseaHPL1-0
V15/4BrentfordHPL2-0
F22/4LeicesterBPL1-2
V25/4C. PalaceHPL2-0
F29/4BrightonBPL0-6
V6/5Aston VillaHPL1-0

United mot Wolves

Totalt:11053-20-37183-151
Hemma:5234-8-1098-51
Premier League:1710-3-425-11
SENASTE MÖTENA
V2021-05-23BPL2-1
V2021-08-29BPL1-0
F2022-01-03HPL0-1
V2022-12-31BPL1-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2020-01-15HFA1-0
O2020-02-01HPL0-0
V2020-12-29HPL1-0
F2022-01-03HPL0-1
Res med oss till Manchester!