Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Varane åter men Rashford tveksam / God återhämtning / “Liverpool kan vi visst ignorera”

Fredagens nyhetsbrev innehåller färska uppgifter från Erik ten Hags presskonferens som gick av stapeln alldeles nyss. Efter en veckas återhämtning står nu laget redo att göra vad som krävs i morgon på Old Trafford. Dock meddelade Ten Hag att Rashford är tveksam till spel mot Wolverhampton. Varane rapporterades vara tillgänglig. 

Varane åter men Rashford tveksam

Glädjande nog meddelade Ten Hag att Raphael Varane är tillgänglig inför morgondagens mycket viktiga drabbning med Wolverhampton på Old Trafford. Däremot sa han att Rashford har en känning i benet och kan vara tveksam. Det är såklart ett stort avbräck men även andra kan göra mål betonade Ten Hag. Nu vet vi att det varit lite si och så med den varan den senaste tiden, vi hoppas på ändring. Garnacho har ytterligare en vecka i kroppen och bör få speltid.

I övrigt tycks truppen vara intakt. Erik Ten Hag fick också en fråga om Amad Diallos framfart i Sunderland och sa att han följer den och är glad för utvecklingen, “det är syftet med dessa utlån att spelare ska utvecklas. Vi tror på den processen så det är klart han har en framtid här”.

God återhämtning

På frågor om den senaste veckan tydliggjorde Ten Hag att laget haft en välbehövlig återhämtning efter det tuffa schemat och nu laddat om batterierna inför slutspurten, “det ser väldigt bra ut. Jag har sett mycket energi och glädje under veckan”. Han menade att spelarna inte varit nervösa men att de inte lyckats följa de regler och principer som gäller under de senate matcherna. Det gäller att göra det till hundra procent, då har laget visat att de når framgång.

På Old Trafford har de nått framgången genom att till hundra följa sin plan vilket tillsammans med fansens stöd varit mycket viktigt.

Även David de Gea rapporteras ha sett bra ut i träning. De misstag han gjort det senaste kan inte ignoreras sa Ten Hag, men även det kan bero på det tuffa schemat och att fullt fokus inte varit där. Han betonade även att individuella misstag hör till det här spelet även om det inte ska hända med rätt fokus.

David de Gea har sett bra ut under veckan och ska nu ha fullt fokus enligt Ten Hag.

“Liverpool kan vi visst ignorera”

Presskonferensen innehöll flera frågor om Liverpool och om laget tänker mycket på deras fina statistik det senaste och att de kan gå om United redan i den här omgången vid en eventuell förlust i morgon. Erik ten Hag slog ifrån sig påståenden om att det inte går att ignorera Liverpool och menade att de visst kan ignorera dem. “Det handlar om oss, vi har allt i våra egna händer och om vi ska fokusera på några så är det motståndarna i morgon. Vi är inte på något sätt beroende av Liverpool”.

Res med oss till Manchester!