Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelaren bekräftar
Ethan Galbraith lämnar Manchester United

Ethan Galbraith har gjort sitt i Manchester United. Det bekräftar den nordirländska mittfältaren på sociala medier.

Nyligen fyllda 22 år har Galbraith spenderat den här säsongen på lån i Salford City. Där blev det 4 mål och 3 assists på 32 matcher (27 från start) i League Two. Han var emellertid inte med i matchtruppen när Salford inledde playoff med en 1-0-seger mot Stockport County. Oklart om det rör sig om skada eller om han blev petad, men han tappade sin ordinarie plats i slutet av ligasäsongen.

Galbraith hämtades till Uniteds akademi sommaren 2017. Han var en pålitlig spelare i ungdomslagen men han stod aldrig ut som en av de allra största talangerna.

I a-laget fick Galbraith ett inhopp borta mot Astana i Europa League 2019. Därefter blev det spel i några träningsmatcher men inte mer än så. Förra säsongen spenderade han i Doncaster Rovers och sedan följde alltså en säsong i Salford City.

Återstår att se vilken klubb som snappar upp Galbraith i sommar.

“Efter sex år har min tid i den här magnifika klubben, Manchester United, kommit till sitt slut,” skriver Galbraith på sociala medier. “Jag vill tacka klubben, ledarstaben och spelarna för att ha hjälpt mig bli en bättre spelare, en bättre person och för att de fick mig att känna mig hemma.”

Galbraith har redan debuterat i det nordirländska landslaget men han har inte varit med i landslagstruppen sedan november 2021.

Galbraith lämnar nu på fri transfer, sedan United valt att inte aktivera optionsåret i hans kontrakt. Phil Jones och Axel Tuanzebe är andra spelare som United av allt att döma kommer släppa i sommar, men där väntar vi fortsatt på officiella besked. Tom Heaton, Nathan Bishop och Ethan Laird är andra spelare vars kontrakt hade option över nästa säsong, men framtiden för de tre tycks ännu inte vara bestämd.

Vi önskar Ethan Galbraith lycka till i den fortsatta karriären!