Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Muss-redaktionen
Muss söker ny redaktör med ansvar för innehåll och planering

Muss.se är Sveriges bästa sida för Manchester United-supportrar och nu har du chansen att bli en av två chefredaktörer som leder och deltar i det dagliga arbetet. Är du en Manchester United-supporter som är intresserad av att skapa bra innehåll för våra läsare? Ta då chansen att bli en del av Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Sverige.

Redaktionen består i nuläget av fem skribenter, två redaktörer, och tre krönikörer. Arbetet planeras och leds av redaktörerna, där en ansvarar för innehållet och en för den tekniska driften.

Nu söker vi en ny redaktör med ansvar för innehåll och planering av innehållsproduktionen, som kan hjälpa Muss.se att fortsätta vara den bästa sidan för svenska Manchester United-supportrar.

Vem söker vi?

I rollen som chefredaktör med ansvar för innehållet förväntas du leda och utveckla det redaktionella arbetet på Muss.se.

Du ansvarar för schemaläggning av redaktionens skribenter och ser till att det som är planerat blir gjort. Du har också ett övergripande ansvar för att det som redaktionen producerar är rätt och riktigt. I den mån det blir aktuellt ansvarar du även för rekrytering av nya skribenter och leder tillsammans med den andre redaktören upplärning i början.

Du ser till att vi når våra trafikmål och att vi bibehåller vår status som Sveriges bästa sida för Manchester United-supportrar.

Som tillträdande chefredaktör med ansvar för innehållet kommer du få en trygg överlämning. Vi ser gärna att du kommer in i rollen med nya idéer om hur vi tillsammans kan utveckla och göra Muss.se ännu bättre och locka ännu fler läsare.

Oavsett om du är en aspirerande sportjournalist/redaktör eller en hängiven supporter som vill ingå i ett större sammanhang kring Manchester United är Muss.se en rolig och lärorik redaktion att leda samt vara en del av.

Vi ser att:

  • Du är minst 18 år gammal.
  • Du är Unitedsupporter och alltid håller reda på det senaste runt klubben.
  • Du gillar att skriva (gärna personligt och med glimten i ögat utan att för den skull göra avkall på saklighet).
  • Du kan uttrycka dig väl på svenska i skrift.
  • Du har tillräckligt goda kunskaper i engelska för att kunna översätta citat från engelska till svenska.
  • Du kan rycka in som skribent när det behövs oavsett vad som behöver skrivas.
  • Du har ett öppet och vänligt förhållningssätt till alla människor oavsett härkomst, kön, ålder, sexuell läggning, religion, etnicitet och andra favoritlag etc.
  • Du sluter upp kring supporterklubbens värdegrund och anser därtill att mångfald berikar supporterklubben.
  • Du är beredd att göra detta under minst hela kommande säsong (2023/24).

Övrigt

Arbetet är ideellt. Någon gång då och då händer det dock att vi får möjlighet att bjuda på något litet.

Som chefredaktör med ansvar för innehåll kommer du också vara en del av den svenska arbetskommittén i den skandinaviska supporterklubben. Det innebär vanligtvis ett par möten varje år (oftast på distans).

Vi uppmanar alla personer att söka. Oavsett kön, härkomst, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Muss är en fördomsfri supporterklubb som står för allas lika värde.

Din ansökan

I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv (var kommer du ifrån, hur gammal du är, vad sysslar du med osv.) och ditt förhållande till Manchester United (hur blev du supporter, hur ser du matcherna, hur många gånger du har sett United på plats osv.).

Ange också ditt medlemsnummer i supporterklubben om du har ett sådant.

Om du har skribentvana sedan tidigare ser vi att du hänvisar till det, annars får du gärna bifoga ett arbetsprov.

Skicka din ansökan på e-post till info@muss.se och märk mailet med ”Ny chefredaktör”. Ansökningar behandlas löpande, men något sista ansökningsdatum är inte satt. Vår ambition är dock att du som söker kommer få en överlämning och upplärning under sommaren för att vara redo att ta över till säsongsstarten 2023/24.

Alla eventuella frågor besvaras per mail.

Vi ser fram emot din ansökan!

Res med oss till Manchester!