Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Rashford en av säsongens bästa / Långdragen ägarfråga / Tierney dömer FA-cupfinalen

Unitedsvepet kommer idag med ytterligare nomineringar, där Marcus Rashford nu nomineras till priset som säsongens spelare i Premier League. Vidare till ägarfrågan är det alltjämt oklart vad som händer och vad det verkar lär det bli en process som kan ta hela sommaren att nysta ut. 

Vi har också fått besked om att Paul Tierney dömer FA-cupfinalen om drygt två veckor samt att reservlagets första träningsmatch är inbokad.

Ägarfrågan blir en långdragen process

Kanske är det ingen överraskning att frågan om nytt ägarskap i Manchester United är en tämligen stor apparat och som kommer ta sin tid, men enligt rapporterna från England verkar det som att ingenting kommer att vara klart vid säsongens slut. Det här skriver The Telegraph.

Den främsta anledningen stavas Glazer och deras brist på beslutsamhet i ärendet. Det är som bekant två huvudkandidater som gör upp om framtida ägandeskap i klubben: Sir Jim Ratcliffe och Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani, där dialogen med den förstnämnde ska ha varit goda men fortsatt råder oklarhet huruvida budet från den engelske miljardären ska prövas.

Målet var att en affär skulle vara på sin plats för en månad sedan, men ännu finns inga tydliga indikationer på hur framtiden kommer se ut. Det rapporterades om att vi skulle fått ett svar den här veckan, men det kommer att utebli. I stället ser det alltså ut som att vi får vänta till säsongens slut och att vi får dras med frågan under större delen av sommaren.

Tierney dömer finalen

FA meddelar på sin hemsida att Paul Tierney kommer döma FA-cupfinalen den 3 juni, där United ställs mot grannen City.

Tierney har sedan 2014 dömt Premier League och har dessutom varit en del av ett domarteam i en FA-cupfinal tidigare. Den gången mellan Chelsea och Portsmouth 2010 som assisterande domare.

Med sig kommer Tierney Neil Davies och Scott Ledger. Fjärdedomare är Peter Bankes.

Rashford med fin nominering

Marcus Rashford har haft en fin säsong och stått för flest poäng i United så här långt. 16 mål och fem framspelningar i ligan har nu belönat honom med en nominering till priset som säsongens spelare i Premier League.

Det vore givetvis fullständigt korrupt om 25-åringen inte vann utmärkelsen före andra nominerade såsom Erling Haaland, Harry Kane, och Bukayo Saka…

Träningsmatch för reserverna

Uniteds U21-lag kommer under försäsongen ta sig an Altrincham i en träningsmatch, meddelas idag via hemsidan. Matchen spelas på bortaplan, men då Altrincham huserar drygt en mil söder om Manchester blir det ingen lång resa.

Klubbarna har goda vänskapsband och och detta ger ungdomarna i United en bra möjlighet att testa sig mot seniort motstånd. Altrincham håller till i National League, alltså det som kan räknas till det semiprofessionella ligasystemet i England.

Matchen spelas den 30 juli i sommar, med avspark 15.00 svensk tid.