Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Bournemouth - Manchester United
Hög tid att bryta den mörka bortasviten

Vi går nu in i de två sista veckorna med Premier Leauge och det är allvar på riktigt om Manchester United ska hamna i Champions Leauge nästa år. Två segrar i de avslutande tre matcherna krävs om vi inte får hjälp på traven. För att inte ha kniven mot strupen i nästa vecka bör förstås tre poäng tas på bortaplan mot mediokra Bournemouth. 

Manchester United

Manchester United tog en välbehövlig hemmaseger mot Wolverhampton senast. På bortaplan går det dock sämre. Ändå bör laget vara ganska starkt efter ytterligare en vecka utan match och Bournemouth är knappast ett oöverstigligt motstånd, Old Trafford eller inte. Under veckan har rapporter kommit om att Marcus Rashford och Scott McTominay ska vara tillgängliga men under dagens presskonferensen rapporterades tveksamhet på Rashford. Jag tror att vi får se i princip samma uppställning som senast med Rashford in från bänken om han är kry nog för det.

Mot Wolverhampton var Antony dominerande. Det enda som fattades var i princip att avsluten skulle varit lite skarpare. Att Anthony Martial fick sätta dit ett var positivt även om vi behöver se mer. Än viktigare var Garnachos återkomst som visar vägen mot mer kliniska avslut. I själva verket borde kan kanske få starta framför Jadon Sancho ser som svagare ut. Ändå tror jag den unge argentinaren börjar på bänken igen för att successivt få mer speltid nu i slutspurten.

Försvarsmässigt såg det igen ganska bra ut senast med Varane tillbaka och det är läge att fortsätta på samma sätt med Maguire på bänken. Det känns inte tryggt den här säsongen när den ordinarie lagkaptenen äntrar planen. Till höger tror jag Dalot kan få en startplats med en något bättre offensiv än Wan-Bissaka.

Möjlig startelva:

Bournemouth

Bournemouth har utifrån sina förutsättningar gjort en riktigt bra säsong. Sedan de säkrade kontraktet är de dock knappast övertygande. I förluster mot Chelsea och Crystal Palace har vi snarast sett ett ganska svagt lag. Dessförinnan finns dock fina segrar borta mot Tottenham och hemma mot Leeds i april. Ett lag utan press kan såklart också spela helt avslappnat och man ska inte underskatta dem. United borde ändå ha mer hundraprocentigt fokus än körsbären som redan är nöjda med att stanna kvar i högsta ligan.

Senaste mötet på Vitaliaty Stadium slutade dock med förlust för oss när Joshua King satte matchens enda mål. Självklart vill också tränare Gary O´Neill sluta säsongen på bästa sätt inför hemmapubliken. United hemma och Everton borta är kvar på schemat för de svart-röda.

Vi förväntar oss inga stora överraskningar i elvan utan räknar med en liknande uppställning som senast. Offensive mittfältaren tillika Eriksens danske kollega, Philip Billing gör det sällan dåligt och Solanke längst fram har gjort det bra under säsongen. Båda dessa herrar står båda på 7 mål vardera. Även offensive walesaren Kieffer Moore som är tillbaka från skada pushar på för en startplats.

Möjlig startelva:

Historik

Förutom förlusten senast 2019 när vi åkte till sydkusten så har United fin statistik på Bournemouth med 13 segrar på 19 matcher. I januari vann vi komfortabelt hemma med 3-0.

Visste ni att…

 • Bournemouth har en känd vinst över United I FA-cupen 1984 när de tränades av Harry Redknapp. Resultatet blev 2-0.
 • När United bortaslog Bournemouth 2016 med 3-1 gjorde Zlatan Ibrahimovich ett av målen

Matchinformation

Bournemouth
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 37
Tid: Lördagen den 20 maj 2023, 16.00
Plats: Dean Court, Bournemouth
Domare: Chris Kavanagh
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Sabitzer (knä, inget datum)
 • Heaton (fot, inget datum)
 • Martínez (mellanfotsben, juli/augusti)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • McTominay (skadad, stor chans)
 • Rashford (ben, stor chans)
 • Mainoo (oklart status, liten chans)
FORM
O23/4BrightonNFA0-0VS
O27/4TottenhamBPL2-2
V30/4Aston VillaHPL1-0
F4/5BrightonBPL0-1
F7/5West HamBPL0-1
V13/5WolvesHPL2-0

Bournemouth

Skador och avstängningar:

 • Semenyo (ben, juni)
 • Traore (fot, slutet maj)
 • Tavernier (lår, juni)
 • Fredericks (vad, inget datum)
 • Stanislas (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V15/4TottenhamBPL3-2
F23/4West HamHPL0-4
V27/4SouthamptonBPL1-0
V30/4LeedsHPL4-1
F6/5ChelseaHPL1-3
F13/5C. PalaceBPL0-2

United mot Bournemouth

Totalt:1913-3-342-16
Borta:94-2-313-11
Premier League:118-1-225-10
SENASTE MÖTENA
V2018-12-30HPL4-1
F2019-11-02BPL0-1
V2020-07-04HPL5-2
V2023-01-03HPL3-0
SENASTE BORTAMATCHER
V2016-08-14BPL3-1
V2018-04-18BPL2-0
V2018-11-03BPL2-1
F2019-11-02BPL0-1
Res med oss till Manchester!