Spelarbetyg: Bournemouth - Manchester United 0-1
Ett enormt steg mot Champions League

En pressad match på sydkusten blev inramningen när Manchester United skulle stega vidare mot Champions League kvalificering. Ett bollglatt United tog tidigt ledningen genom Casemiro och tittade aldrig tillbaka då David De Gea firande sin guldhandske med ännu en hållen nolla. Ett enormt steg mot Champions League med tanke på Liverpools resultat mot Aston Villa parallellt med vår match.

Efter två raka bortaförluster så åkte vi ner till sydkusten med en lättnad av vetskapen att säsongens sista bortamatch var här. Det var ett piggt och bollspelande Manchester United som klev ut på Vitality Stadium och det blev snabbt tydligt vilket lag som ville vinna mest. Efter en tidig offensiv press från grabbarna i limegrönt så gör Casemiro 0-1 med en snyggt utförd halv-cykelspark. Pressen från bortalaget fortsatte in i halvleken och förutom ett halvfarligt avslut från Dominic Solanke så var kontrollen ganska total efter en halvtimmes spel.

Slutfasen av den första halvleken bjöd på mer anfallsspel från Bournemouth där Victor Lindelöf och Raphael Varane fick briljera lite för att se till att nollas hölls in i halvleksvilan.

Den andra halvleken fick en liknande matchbild till den första där United fortsatte att söka matchens andra mål. Trycket som Bournemouth lyckades skapa mot slutet av första halvlek försvann med domarens halvtidspipa och det blev istället United som fortsatte att styra spelet. Försvarsspelet blev ännu en gång viktigt då Manchester United inte lyckas imponera offensivt. Det blev till slut ännu en hållen nolla efter några viktiga räddningar och fina försvarsinsatser.

David De Gea: 7,5

Gör en jätteräddning mot slutet av matchen och håller nollan igen. Hur stabil som helst.

Guldhandsken firas med ännu en hållen nolla och några viktiga räddningar.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

En tyst men bra insats från högerbackspositionen. Han gör sitt jobb defensivt och gör inte bort sig offensivt när han väl stormar framåt.

Raphael Varane: 7,5

Vår försvarsgeneral fortsätter att sätta lugn i det defensiva spelet och sätter mycket sällan en fot fel.

Victor Lindelöf: 7,5

Gör ett mycket bra jobb med att svepa undan farliga bollar i första halvleken och vinner de flesta nickdueller. Han fick några jobbiga situationer att ta itu med och gjorde det mesta med bravur.

Luke Shaw: 7

Ännu en stabil match från en spelare som har hållit samma fina nivå under hela säsongen.

Casemiro: 7,5

1 mål. Sätter matchens mål på akrobatiskt stuk från nära håll, stort plus för det såklart. En klassisk mittfältsinsats från Casemiro, tillbaka på den nivån som vi vant oss vid under säsongen.

Ett matchvinnande avslut med klassisk Brasiliansk flärd från nummer 18.

Christian Eriksen: 7

Utbytt 86. Äntligen så fick vi se lite av den Eriksen som vi såg under hösten, innovativt och kvalitativt passningsspel. Ligger även bakom ledningsmålet.

Bruno Fernandes: 5,5

En ovanligt svag insats idag från Bruno, avsluten i sista tredjedelen satt inte och beslutsfattningen mot slutet av matchen var inte bra.

Antony: 5,5

Utbytt 86. Intar bra positioner men lyckas inte i avslutslägen. Blir för lättläst i många lägen.

Jadon Sancho: 6

Utbytt 72. En tyst första halvlek där det inte händer mycket varken offensivt eller defensivt. Steppar upp i andra halvleken och bidrar mer vilket räddar upp betyget.

Anthony Martial: 6,5

Utbytt 57. Gör det bra i uppbyggnadsfasen och visar bra intentioner där han får bollen. Kommer inte in i några riktiga avslutningslägen.

Wout Weghorst: 6

Inbytt 57. Det är tydligt att Wout Weghorst inte har kvaliten att spela för en klubb som Manchester United men han tar jobbet och kommer hyfsat nära mål vid nått tillfälle. Inget direkt dåligt inhopp från Holländaren.

Alejandro Garnacho: 6

Inbytt 72. Ännu ett flärdfullt inhopp dock så saknades kvaliten i den sista tredjedelen där han fasnade ganska enkelt. Garnacho visar igen vilket farligt vapen han är från bänken men det är klart att man vill se ynglingen få chansen från start.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas

Fred: n/a

Erik ten Hag: 7

Ännu en vinst som grundas i ett starkt försvarsspel och en tidig offensiv press. Bytet på Martial tidigt i andra var det ända bytet som fick en att resa på ögonbrynen lite men han stänger matchen väl med resterande förändringar.