Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Rashford sjuk / Sommaren påverkas / Donny gör framsteg

I dagens nyhetssvep rapporterar vi bland annat att Rashford är sjuk och kan komma att missa dagens match. Det rapporteras även att övertagandet av klubben kommer att påverka sommarens transferfönster. Vi rapporterar även de allra viktigaste från gårdagens presskonferens. 

 

Phil Jones avskedsvideo

Se Phil Jones emotionella avskedsvideo nedan:

 

Sommaren påverkas

Pålitliga David Ornstein rapporterar att oklarheten gällande övertagandet av klubben och det nya ägarskapet kommer att påverka sommarens transferfönster. David Ornestin sa följande “jag tror inte att de kan göra så mycket förens det finns klarhet i ägandesituationen” Föga förvånande, men ändock oroande.

Nomineringar

Efter damernas ytterst starka säsong så står det nu klart att ett flertal personer står nominerade till fina priser. Marc Skinner står nominerad till att vinna priset som årets tränare medans Leah Galton och Ona Batlle står nominerade till att vinna årets spelare.

Galton som spelar i en anfallande roll har iår gjort 18 framträdanden och tio stycken mål samt fyra assist medans Ona Batlle har gjort ett mål och hela nio assist från sin högerbacks position.

Uniteds damlag gör som många vet en väldigt stark säsong och ligger två poäng bakom ligaledande Chelsea. Än mer imponerande är att damerna endast släppt in elva mål på 20 matcher.

Donny gör framsteg

Donny van de Beek gör framsteg efter sin knäskada. Van de Beek har varit skadad sedan januari, i en match mot dagens motståndare Bournemouth. Skadan tvingade till operation och han har sedan dess fokuserat på rehab, men nu har nederländaren äntligen snörat på sig fotbollskorna igen och givit sig ut på gräset, även fast det fortfarande är i rehabiliterande syfte är det mycket positiva nyheter. Målet är att Donny skall vara tillbaka i spel nästa säsong, det återstår att se om det blir i United eller en annan klubb…

Han sade följande “jag har behövt äta mycket protein för att återhämta mig, jag måste äta bra för mitt knä”

Vidare sade Donny “jag kan nästan göra allt, vi är på god väg, jag har ingen smärta längre, så det är positivt”

Van de Beek har gjort 60 framträdanden för United, som har resulterat i två mål sedan han anslöt från Ajax i september 2020.

Sam Murray blir proffs

Sam Murray skrev i dagarna på sitt första proffskontrakt med klubben. Murray är född år 2004, spelar som en attackerande  ytterback och var en del i det ungdomslaget som förra säsongen vann FA-cupen. Murray anslöt till United från Huddersfield Town  U15 den 1 juli 2021.

 

Gårdagens presskonferens

Igår höll Ten Hag presskonferens inför helgens match mot “the cherries”.

Ten Hag fick en fråga på temat osäkerhet kring ägarskapet samt sommarens transferfönster där han svarade

“Vi gör vårat jobb i bakgrunden. När vi har något att presentera så kommer vi göra det. Men i bakgrunden jobbar vi hårt”

Ten Hag sade även att han, Richard Arnold samt John Murtough talar med varandra varje dag.

Ten Hag fick även en rad frågor gällande Marcus Rashfords kontrakt situation och om han tror det finns en risk att han skulle kunna lämna klubben. Han svarade:

“Marcus vill stanna. Vi vill att han stannar. Så jag tror att vi kommer finna en lösning”

 

Ten Hag fick frågor om den svaga bortaformen och om han tror det finns några specifika orsaker, där svarade han “Det finns vissa, vissa orsaker, tillexempel så behöver vi vara bättre med bollen från de bakre delarna av laget”

På frågor gällande skador svarade ETH

“Varane är definitiv tillgänglig, Scott är med i träning jag tror att han kommer vara med i våran sista träning om allt går bra, Rashy tränande hela veckan men han rapporterade idag (fredag) att han inte mår bra, han är sjuk. Vi måste se hur han återhämtar sig under dagen och sen får vi se imorgon (lördag)”

Slutligen fick Ten Hag frågor om Phil Jones och faktumet att han inte fått se honom spela

“Jag har sett honom spela i 20 minuter på den första träningen iår! men jag anser att han har haft en fantastisk karriär, vad han har åstadkommit, vunnit Premier League, vunnit FA-cupen, vunnit Europa League, varit närvarande vid två världsmästerskap och haft en stor karriär i Man United. All ära till hans karriär”

Se alla frågor och svar här