Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
De Gea nollar flest / United jagar López / Minst en ny mittfältare

Ett snabbt litet svep där De Gea tar hem säsongspris, United är sugna på en landslagsmittfältare och lite om Ten Hags planer i sommar.

De Gea kammar hem målvaktspriset

David De Gea har hållt flest nollor i Premier League den här säsongen med 17 matcher utan att bollen har gått i nät och vinner därmed “Golden Glove”-priset. Trots en hektisk säsong för spanjoren så har det även varit en säsong av milstolpar. Bland annat har han plötsligt gjort fler matcher mellan stolparna än en viss dansk målvaktskollega, för att sedan klampa in i topp 10-listan över de spelare i United som har spelat flest matcher.

Det här är ett pris i en rad av andra utmärkelser De Gea har fått av ligan. Förutom att det här är hans andra Golden Glove i karriären har han även benämnts i säsongens lag fem gånger.

Så här glad var De Gea senaste gången han vann Golden Glove, säsongen 2017/18.

López beryktad mittfältsvärvning för damerna

Uniteds damlag kan söka förstärkning på mittfältet i sommar och tittar mot sydligare breddgrader, närmare bestämt på Atlético Madrids Maitane López. Landslagsmittfältaren har imponerat i de rödvita som för nuvarande huserar på en fjärdeplats i ligatabellen.

Som sedvanligt bör man leta efter Unitedkoppling, och den röda tråden leder genom Ona Batlle, då de två inte bara har spelat tillsammans i Levante; de är även goda vänner och var rumskamrater under deras tid i Spanien.

Ten Hag planerar förstärkning på mitten

Enligt Fabrizio Romano kommer minst en mittfältare värvas av United i sommar, oavsett hur Marcel Sabitzers framtid blir i klubben. Under året har det mest surrats från flera källor om att en anfallare är Uniteds högsta prioritet, något som inte har förändrats, men Ten Hag ser även mittfältet som ett område att förbättra.

Under våren har det bland annat ryktats om Mateo Kovacic, Mason Mount och Declan Rice som potentiella måltavlor i sommar.

 

Res med oss till Manchester!