Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Uniteds blickar på Kudus / Glazers höga flygnota / Forest vill knyta till sig Dean

Dagens Unitedsvep innehåller ett rykte från Holland, en hög flygnota signerad Avram Glazer och Nottingham Forests vilja att göra Dean Hendersons lån till en permanent affär.

United håller koll på Kudus

22-årige Mohamed Kudus, till vardags tia i Ajax, har imponerat stort för klubb och landslag det senaste året. Ghananen var en del av spelartruppen som åkte till Qatar i vintras och imponerade med två mål i gruppspelet. I Holland har han ett dugligt facit på 11 mål och 3 assist den här ligasäsongen och bidrog även med 4 mål i Champions League-gruppspelet.

För att lossa Kudus hade en transfersumma behövt nå upp till ungefär 40 miljoner pund. Den unge ghananen nekade en kontraktsförlängning i April och har gjort det känt för klubben att han helst vill byta klubbadress till sommaren. Både Arsenal, Newcastle och Manchester United har visat intresse för Kudus, enligt The Athletic. Ajaxliraren är dock inte ett huvudintresse för någon av klubbarna, men han är uppvaktad och uppskattad av alla tre nämnda.

Erik Ten Hag var mannen som fick Kudus signatur från danska Nordsjaelland när han var huvudtränaren i Amsterdam, och prisade Kudus som en spelare med “enorm potential” och någon som är “multifunktionell och som kan spela på flera positioner”.

Om United lyckas klä Kudus i Unitedtröja till sommaren så hade han blivit den tredje Ajaxspelaren värvad av Ten Hag, efter Antony och Lisandro Martínez.

Mohamed Kudus beskrevs av Ten Hag under hans tid i Ajax som “en spelare med enorm potential”. 

Avram Glazers flyg kostar på sig

Klubbordförande Avram Glazer är känd för att hålla sig i skymundan, men den här säsongen har han inte gått på en utan två cupfinaler.

Glazer, som till vardags huserar i Florida, flög till London för att se ligacupfinalen i februari och även damernas FA Cup-final för en dryg vecka sen. Men för en man av Avram Glazers kaliber duger inte trånga säten och slemmig bolognese á la ekonomiklass utan båda 8-timmars resorna präglades av högsta lyxfaktor. Privatjetflygets notor, som klubben betalar, landar på 250 tusen pund per resa inklusive extra kostnader för säkerhet och logistik.

Det är inte första gången United får betala höga summor för ordförandens flotta resor. När Avram Glazer flög till Qatar i vintras för att se fotbolls-VM landade notan på en ännu högre summa.

Dean Hendersons lånsejour kan bli permanent

Enligt Manchester Evening News kan Dean Hendersons lån i Nottingham bli till ett permanent klubbyte. Förhandlingar har redan inletts med spelaren i fråga, och Forest är villiga att spendera upp till 30 miljoner pund för att ro affären i hamn.

Unitedprodukten, som inte har skrädat orden när det gäller hans besvikelse över att inte ha fått chansen som förstamålvakt i United, kan lockas av chansen att få regelbunden Premier League-fotboll i Forest nästa säsong. Trots tveksamheter kring De Geas framtid som förstamålvakt i United, så förväntas det att ett nytt kontrakt med spanjoren undertecknas och United har även sett över ett flertal målvaktsalternativ utöver Henderson.

Målvakten har inte spelat sedan januari då en lårskada har krävt omfattande rehabilitering och en operation som gjordes för två veckor sedan. Henderson förväntas komma till spel till början av nästa säsong.

 

Res med oss till Manchester!