Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Chelsea
Chelsea kan inte vinna ikväll, men Manchester United kan förlora

Manchester United behöver en poäng mot Chelsea eller Fulham för att säkra Champions League-spel. Om det utgångsläget hade presenterats inför säsongen hade nog de flesta Unitedsupportrarna accepterat det.

Varenda fotbollsintresserad människa på jorden hade inför säsongen sagt att Fulham skulle vara den enklare matchen.

Men i maj 2023 framstår Chelsea som en betydligt enklare uppgift. Visst, behöver vi ta poäng mot Fulham ska vi fixa det. Men det skulle vara utomordentligt korkat att inte vinna mot Chelsea ikväll. För Fulham kommer till Old Trafford på söndag med ett stort revanschhunger.

Som supportrar må vi vara programmerade att tänka: Idag vaknar Chelsea plötsligt till liv. Men det finns ingen logik i att de ska göra det. Det finns ingen logik i att Chelsea plötsligt ska bli ett fungerande lag. Framför allt inte under den hopplösa managern Frank Lampard.

För United handlar kvällens match om att inte bjuda på något. Våren 2023 är det jobbigt för Chelsea att spela fotboll. På samma sätt som det var jobbigt för Manchester United att spela fotboll våren 2022. Ikväll ska vi göra det extra jobbigt för Chelsea.

Om Manchester United misslyckas med att ta poäng ikväll är det på eget bevåg. Vi kan bara förlora om vi bjuder Chelsea på tre poäng.

Newcastles poängtapp i måndags innebär att tredjeplatsen i ligan är öppen för United. Och det är väl bättre att bli trea än att bli fyra. Men på det stora hela spelar det ingen roll. Det viktiga är att sluta topp 4 och säkra Champions League-spel.

I praktiken spelar det förmodligen ingen roll för kvällens match. Skulle vi emellertid ha ett läge i slutet av matchen där det är oavgjort så gäller det för United att spela smart. Gå för seger, förstås. Men inte på ett riskabelt sätt.

Laget ikväll blir förstås ungefär som senast. Med Marcus Rashford sannolikt tillgänglig igen går han in på laget. Både Jadon Sancho och Anthony Martial kan plockas av. Det skulle gå att plocka av båda och skicka in Alejandro Garnacho, men det är näppeligen aktuellt.

Res med oss till Manchester!