Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens inför Fulham
“Han har gjort bra framsteg under säsongen”

Här kommer allt som sades under Erik ten Hags presskonferens inför morgondagens match mot Fulham som knyter ihop Premier League säcken för ännu en säsong. Ten Hag fick frågor om Jadon Sancho, sommarens transferfönster och David De Geas nya kontrakt. Läs sammandraget nedan.

Erik ten Hag fick några frågor om Jadon Sancho under presskonferensen efter hans mycket lovande insats mot Chelsea i torsdags. Ten Hag beskrev hur han gav Sancho lite nya instruktioner under tiden som Antony behandlades för skada då Engelsmannen fick gå över till högerkanten.

Ten Hag uttryckte sedan sin belåtenhet över Sanchos prestation mot Chelsea och hävdade att han har utvecklats väl under säsongen.

Han gjorde det mycket bra på högerkanten, och jag tycker att han spelade en väldigt bra match. Jag tycker att Jadon Sancho är en av spelarna som har gjort bra framsteg under den här säsongen.

Han fick sedan den intressanta frågan om han föredrar Sancho till vänster eller höger där Holländaren svarade att han är kapabel att spela på båda kanterna men att spelaren själv föredrar vänsterkanten.

Kommer vi att få se mer av Jadon Sancho på högerkanten i framtiden?

Erik ten Hag gav sedan lite svar på frågor angående sommarens transferfönster, där han först besvarade frågan om progression i laget genom nya spelare med att laget redan kan utvecklas med de spelarna som finns i truppen.

Han erkände såklart att övergångsmarknaden är viktig för utvecklingen men hävdade fortsatt att utvecklingen hos spelarna och resten av staben också är en stor del i klubbens totala tillväxt. Han berömde spelarna för den gångna säsongen men sa även att det finns mycket utvecklingspotential i truppen och att ta in rätt spelare skulle höja kvaliten och ge ett bättre djup i truppen.

Ten Hag är nöjd med utvecklingen, men ser fortfarande några hål i truppen.

Vi fick lite korta svar på frågan om de nuvarande kontraktsförhandlingarna med David De Gea men Ten Hag lät positiv kring förhandlingarna.

Jag tror att vi vill att han ska stanna och han vill stanna, så jag tror att vi kommer att hitta varandra.

Vi fick dock ingen större information kring det nya kontraktet då Ten Hag inte ville kommentera de nuvarande förhandlingarna med spelaren.

Erik ten Hag verkar inte oroad över kontraktsförhandlingarna med vår nummer 1.

Erik ten Hag visste inte själv om Luke Shaw kommer att finnas tillgänglig för ligasäsongens sista match på söndag mot Fulham efter att vänsterbacken byttes ut efter den första halvleken i torsdags.

Presskonferensens sista fråga handlade om ovissheten kring ägarsituationen och hur det kommer att påverka sommarens fönster. Ten Hag avfärdade frågorna om övergångsplanering och om rätt spelare kommer att värvas in då han inte tyckte att det var hans frågor att besvara.