Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Avgörande om Greenwood väntar / Hanson till Villa permanent? / EM-kval på tapeten

Tisdagens nyheter kommer med uppgifter om landslagsuttagningar inför stundande EM-kval samt uppgifter om att Mason Greenwoods öde i Manchester United snart kan komma till ett avgörande. Vi kan också rapportera om Aston Villas intresse att köpa loss damlagets Kirsty Hanson och att Edwin van der Sar lämnar Ajax. 

Avgörande om Greenwood väntar

Många har undrat vad som händer med Mason Greenwood och åsikterna är tudelade. Klart är att åtalet mot honom är nedlagt men hur klubben kommer hantera hans framtid i United är oklart. Från Simon Stone kommer uppgifter om att det är ett avgörande på gång efter sista matchen på lördag.

Vidare sägs Ten Hag ha uttalat sig om att Greenwood mycket väl kan spela i rollen som nummer nio men att det inte är upp till honom om Greenwood återvänder till laget eller inte.

Hanson till Villa?

Kirsty Hanson som varit utlånad till Aston Villa under säsongen kan vara på väg dit mer permanent enligt Emma Sanders. Hanson har spelat 28 matcher för Villa och gjort totalt åtta mål. Hennes kontrakt med United löper ut om ett år.

EM-kval på tapeten

Ganska tätt inpå säsongsavslutningen nästa helg väntar EM-kval för flera spelare. I Portugals trupp ser vi som väntat både Diogo Dalot och Bruno Fernandes. Matcher hemma mot Bosnien-Hercegovina och borta mot Island väntar för Fernandes och Dalot. Portugal leder gruppen på sex poäng efter två omgångar.

För Skottland och Scott McTominay väntar Norge och Georgien. Både laget och McTominay har börjat kvalet väldigt bra. Skottland leder grupp A efter två omgångar på full pott efter att ha besegrat Spanien med 2-0 senast. McTominay gjorde då båda målen och blev stor hjälte.

Van der Sar lämnar Ajax

Edwin van der Sar som gjorde hela 266 matcher för Manchester United under åren 2005-2011 har meddelat att han lämnar rollen som VD i Ajax. Laget har med sina mått sett en medelmåttig säsong då de blev trea i ligan, hela 13 poäng bakom Feyenoord. Det är Ajax sämsta insats sedan säsongen 2008/2009.

Det har också lett till spekulationer om en eventuell framtid i Manchester United åter igen.

Pochettino klar

Vi har nåtts av rapporter ett tag nu att Mauricio Pochettino tar över Chelsea. Nu står det klart att den 51-årige argentinaren ska rädda årets krislag och föda dem på nytt (vilket vi inte hoppas). Pochettino har som vi vet tidigare figurerat i Premier Leauge då han huserat både i Southampton och Tottenham.