Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens
Vi ska inte låta en match definiera säsongen

Imorgon stundar som bekant FA-cupfinal för Manchester United. Grannarna från staden står för motståndet på Wembley och under fredagen har vi fått det senaste kring läget i laget efter Erik ten Hags presskonferens. 

Vi fick också bekräftat från motståndarlägret att en rockad på målvaktsposten kommer ske.

Räkna inte med Antony

Presskonferensen inleds med en uppdatering om skadeläget, där den mest angelägna frågan är huruvida Antony kan komma till spel eller inte. Ten Hag säger dock att det känns långt borta.

“Det är känns osannolikt. Det finns en chans, men den är väldigt liten.”

Han fortsätter sedan och pikar journalistkåren, som ofta fokuserar på spelare som är borta, snarare än de som finns tillgängliga:

“Det är alltid samma fråga, om spelare som är borta. Jag säger samma sak som jag gjort förut; det handlar om de som spelar och vi har visat förr att vi kan vara framgångsrika trots diverse spelartapp.”

Kommer morgondagens resultat påverka om sommaren?

Att Ten Hag gjort ett väldigt bra första år i United är det nog få som motsätter sig. Frågan är nu om vi imorgon kväll kommer summera säsongen som bra eller riktigt bra. Och kommer utgången mot City spela någon roll inför sommaren som stundar?

“Nej, så kommer det inte bli. Ett par dagar efter matchen kommer man landa och sedan gå in i sommaren. Vi har haft en bra säsong, men har möjlighet att göra det till en riktigt bra säsong.

“City blir ett test, men man kan inte heller definiera säsongen baserat på en match. Vi kommer fokusera på vårt spel och inte primärt gå in med inställningen att vi ska hindra dem från något.”

Välförtjänt finalplats – mot ett bra motstånd

“Vi har förtjänat att spela final och möta City. Det är en stor möjlighet och vi har kämpat hårt för att komma hit.

Ten Hag fortsätter och berömmer City, men poängterar också, som tidigare, att fokus ligger på vad United kan påverka:

“City gör ett mycket bra jobb och spelar bra fotboll, men jag fokuserar inte på dem. Okej, jag studerar dem eftersom de är våra motståndare, men vi utgår från oss själva och därifrån kan vi utvecklas. Det är skillnad från förra säsongen och nu får vi en möjlighet under sommaren att arbeta vidare och eventuellt förstärka.”

Förväntan imorgon

Naturligtvis är nederländaren förväntansfull inför morgondagen och hänvisar känslan till finaler han varit med om själv, både som spelare och tränare.

“Jag har spelat många finaler i Nederländerna, både som spelare och tränare och det var alltid fantastiska upplevelser.”

Han understryker dock att Wembley är något helt annat:

“Hemma i Nederländerna är alltid speciellt, men Wembley… det är förmodligen den bästa arenan i världen.”

Att spela final på Wembley är något alldeles extraordinärt, anser Ten Hag. Här firar han säsongens Ligacupvinst tillsammans med ledarstaben. 

Sista matchen för Wehgorst?

Wout Weghorst är inlånad till United från Burnley och kan komma att göra sitt sista framträdande för klubben imorgon. Om så faktiskt är fallet är dock Ten Hag förtegen om.

“Vet inte. Kan inte säga något om transfers nu. Fokus är bara på matchen imorgon. Han har bidragit bra till lagets resultat och han har uträttat det vi hämtade in honom för.”

Kort från motståndarna

Från motståndarna kan vi avslutningsvis nämna att det kommer bli förändring på målvaktsposten imorgon. Förstemålvakten Ederson kommer ge plats åt den 30-årige tysken Stefan Ortega. 

Vidare meddelade Pep Guardiola att både Jack Grealish och Kevin De Bruyne deltagit på lagets senaste träningar och uppvisat, med Cityögon sett, bra tendenser.