Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Centimeter från förlängning – De Gea till trots

Nej, ingen hade väl väntat sig att United skulle vinna heller. 

Men oj, så nära en förlängning det var. 

FA-cupfinalen visade dock tydligt skillnaden i bredd gentemot City. 

Flaggan i topp:

 • Trots allt: Jämför detta med Citys slakt av Real Madrid till exempel. Eller Etihadmötet i höstas. Uniteds defensiva struktur är allt som oftast pålitlig numera. Och vi var alltså bara en ribbträff från att ta finalen till förlängning. Sett i det perspektivet gjorde United en helt okej insats överlag, med tanke på motståndet och dess obegränsade resurser. 
 • Alejandro Garnacho visade (igen) att han just nu är den spelare som har starkast wow-faktor i laget. Han bör vara given i startelvan i höst om utvecklingen fortsätter i samma takt som under säsongen. 

Meh:

 • Matchen var intensiv, men inte särskilt chansfylld och sprakande. Ingen sprakande föreställning, direkt. 
 • Uniteds offensiv var inte mycket att hänga i julgranen. Efter 70 minuter hade United inte haft en enda het målchans men var ändå inte helt avhängda.

Illa:

 • Vissa spelare var inte tillräckligt bra. Och är man inte tillräckligt bra får man med gnista och jävlaranamma visa att man inte ger sig så lätt. Men titta på spelare som Eriksen och Sancho i den här matchen: De var i princip passagerare. Att Sancho fick nästan 80 minuter var otroligt. Och Fred? Ständigt en sekund eller ett steg efter motståndarna. 
 • David De Gea bör ha spelat sin sista Unitedmatch, även om han sannolikt inte har det. Han har varit en fantastisk spelare under en fantastiskt lång tid, men tiden har sprungit ifrån den här typen av målvakter. Och när han inte ens klarar att rädda skott han bör klara så vore det beklämmande om han ska starta hösten som given #1 igen. 

Annars:

 • United saknade både Martial och Antony. Men det är tveksamt om någon av dem hade gjort skillnad. Möjligen om någon gjort en 10/10-match, men det har ju inte hänt under säsongen, så varför skulle det ha skett på Wembley? 
 • City var bra. Men det var också väntat. Däremot tror jag inte att dom hade väntat sig att bara vara centimeter från att tvingas till en förlängning. Nu lär ett mirakel ske för att dom inte ska vinna trippeln. Om det gör ont? Jovars, men det hade varit 100 resor värre om det var Liverpool. City rör liksom inte upp lika starka känslor. 

Framtiden: 

 • Ungefär hälften ur dagens startelva är spelare man skulle kunna luta sig emot och lita på kunna göra en ordentlig ansats mot en ligautmaning. Men hälften räcker så klart inte. Men skillnaden mellan bänkarna i finalen talar sitt tydliga språk. Medan ten Hag tog in McTominay och Weghorst i jakten på kvittering hade Guardiola både Mahrez och Alvarez på bänken hela matchen.
 • Spelare som bör se sig om efter nya adresser i sommar är många. I princip hela bänken, som inte skulle leda några lag till en titel ens i Championship, till att börja med. Frågan är dock hur många som kan tänka sig att flytta med en garanterad lönesänkning. 
 • Så – två månader av avslappning stundar. Sen är det bara att gå på det igen. Och så mycket är avhängigt en försäljning av klubben. Risken är uppenbar att det blir en sommar där ten Hag inte får det stöd han behöver på transfermarknaden. Sen måste ju även Greenwoodbeslutet offentliggöras snarast.