Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Manchester United U18 säsongen 2022/23
En imponerande säsong från juniorerna

Juniorlagets säsong är över, och det var för det mesta en mycket bra säsong från Travis Binnions killar. Vi fick se ett flertal debuter för yngre spelare, som nu har fått sig en titt på hur de kommer att ha det under den kommande säsongen.

Det blev en tredjeplats i ligan för juniorerna, och det kunde knappt blivit bättre eller sämre. Man slutade nämligen på 44 poäng, vilket var elva fler än fyran Everton, och nio färre än tvåan Sunderland. Man bar ett av fyra lag som släppte in under 40 mål, och man var ett av tre lag som gjorde fler än 55.

Man slutade på 12 segrar, åtta kryss och enbart fyra förluster. Man hade också det näst yngsta laget i serien med en snittålder på 17,1 år, vilket gör en tredjeplats ännu mer imponerande. Ja, det var ett väldigt ungt lag man ställde upp med, där U15 och U16-spelare registrerade hela 7908 minuters speltid denna säsong.

I U18 PL Cup gick det desto sämre. Där blev det uttåg redan i gruppspelet efter att man bara kammat hem ett poäng på tre matcher. I FA Youth Cup blev det ingen försvarad titel, vilket redan på förhand har en ganska liten chans. Det blev en seger i lagets första match, som var i turneringens tredje omgång. I den fjärde blev det dock förlust, vilket innebar uttåg.

Överlag blev det en lyckad säsong för juniorerna, och med tanke på vilka som kommer upp underifrån, så kan nästa säsong bli minst lika bra.

Tränare: Travis Binnion

Binnion har i mitt tycke haft en riktigt bra säsong. Bland annat har han gjort ett mycket bra jobb med att integrera in yngre spelare i truppen som till exempel Victor Musa och Ethan Williams, som imponerat i sina debutsäsonger.

Jag har imponerats av både anfalls- och försvarsspelet, vilket också visar sig i statistiken. Man gjorde tredje flest mål av alla lag, och man släppte in tredje minst, vilket Binnion haft en stor del i.

Det har ryktats lite om att Binnion kommer att ta över reservlaget nästa säsong, men frågan är om det inte hade varit bättre att ha kvar honom i juniorlaget då han haft en del framgång med att utveckla spelare där.

Lagstatistik

Matcher:36
V-O-F19-9-8
Målskillnad:91-62
Vinstprocent:53 %
U18 Premier League:Trea
FA Youth Cup:Omgång 4
U18 PL Cup:Gruppspel

Målvakter

Elyh Harrison (U17)

Målvakten som i mitt tycke tog de största kliven denna säsong. En väldigt modern målvakt som är säker med bollen, men ibland kan han bli lite för säker vilket ledde till några rejäla misstag. Är den målvakten i mitt tycke som har högst potential att bli riktigt bra i framtiden.

Thomas Myles (U17)

Har för det mesta suttit på bänken denna säsong. Fick dock göra sin debut, även om det bara var i åtta minuter.

Övriga

Eric Hanbury (U18)

Har varit runt i två klubbar utöver United denna säsong. Inledde säsongen hos Southampton där det blev tre matcher. Resten av säsongen spenderade han med att alternera mellan United och Everton.

William Murdock (U16)

15-årig målvakt som gjorde sin debut i februari.

Statistik målvakter

SPELAREMATCHERNOLLORSNITT
Radek Vítek1731,65
Tom Wooster1022
Eric Hanbury931,56

Snitt är antal insläppta mål per 90 spelade minuter.

Försvarare

James Nolan (U17)

Den spelare som gjort flest matcher för juniorerna med 29. Missade inte en enda ligamatch denna säsong vilket är otroligt imponerande och en underskattad egenskap. Det verkar som att det är något med högerbackar och tillgänglighet då Marc Jurado knappt missade en match förra säsongen.

Sam Murray (U18)

Har delat sina minuter mellan juniorerna och reserverna och kommer nästa säsong troligtvis hålla till enbart hos de sistnämnda. Gjorde totalt 33 matcher denna säsong.

Louis Jackson (U17)

Inledde denna säsongen på samma sätt han avslutade förra, dvs mycket bra. Var en viktig pjäs i lagets försvar och gjorde totalt 23 matcher. Är i mitt tycke en av försvararna som man bör hålla ett extra öga på nästa säsong.

Sonny Aljofree (U18)

Efter att ha spenderat förra säsongen enbart med juniorlaget fick han denna säsong hoppa mellan juniorerna och reserverna. Lånades ut till Altrincham i januari på dual registration och skrev nyligen på sitt första proffskontrakt med United.

Jack Kingdon (U17)

Skotten gjorde totalt 17 matcher denna säsong, trots att han missade lagets sju sista matcher. Fick även göra sin debut med reserverna.

Tyler Fredricson (U18)

Efter att ha spelat förra säsongen med juniorlaget så var det denna säsong dags för Fredricson att ta steget upp till reserverna. Redan från start så var han ordinarie, men tyvärr blev det bara fjorton ligamatcher innan hann drog på sig en säsongsavslutande skada.

Habeeb Ogunneye (U17)

En offensivt skicklig högerback som missade inledningen av säsongen på grund av skada. När han väl var tillbaka fick han förtroendet från start i alla nio matcher han spelade.

Övriga

Marcus Lawrence (U18)

Hann bara med två matcher innan han drog på sig en skada som höll honom ifrån spel resten av säsongen.

Reece Munro (U16)

16-årig mittback som fick göra sin debut i slutet på januari. Det blev tillslut sju framträdanden för Munro som förväntas få en större roll nästa säsong.

Harrison Parker (U16)

Hämtades från Arsenal inför förra säsongen, men har hittills bara spelat två matcher för United. Denna säsongen blev det enbart ett framträdande för 16-åringen.

Daniel Armer (U15)

Fick göra sin debut i februari.

Statistik försvarare

SPELAREMATCHERMÅLASS
Sam Murray26 (4)23
Marc Jurado25 (2)14
Sonny Aljofree19 (6)11
Rhys Bennett19 (2)21
Tyler Fredricson17 (2)00
Willy Kambwala11 (3)10
Logan Pye11 (3)02
Louis Jackson8 (1)00
Habeeb Ogunneye6 (4)12
Marcus Lawrence4 (1)00
James Nolan1 (6)01
Harrison Parker1 (1)00

Mittfältare

Daniel Gore (U18)

Tog denna säsong steget upp till reservlaget där han gjorde totalt 24 framträdanden. Det är alltid svårt att bedöma en spelare som gör sin första säsong på en högre nivå, och poängmässigt var det ingen höjdare för Gore, men att han varit lagkapten i de flesta av lagets matcher säger en del om 18-åringens karaktär. Utöver det så vet vi att han besitter en utomordentlig teknisk skicklighet som kommer att visa sig mer och mer.

Jayce Fitzgerald (U16)

Gjorde sin debut tidigt denna säsong som 15-åring. Efter det fick han mer och mer speltid och blev eventuellt ordinarie i startelvan. En spelare att hålla ögonen på nästa säsong.

Shea Lacey (U16)

En fantastisk spelare som kan bli hur bra som helst. Var 15 år gammal när säsongen startade och efter jul var han nästintill given i startelvan. Är så otroligt skicklig med bollen vid sina fötter och kan göra bort ett flertal försvarare på väldigt kort tid.

Har alltså det mesta och behöver egentligen bara fortsätta att spela på som han gjort denna säsong. Tror att han har kvaliteten för att spela med reserverna, men jag tror att han kan gynnas av ytterligare en säsong i juniorlaget.

Finley McAllister (U17)

En spännande spelare om håller till på det defensiva mittfältet. Åkte tyvärr på en skada i oktober förra året som höll honom borta till april i år.

Sam Mather (U18)

Efter en imponerande säsong som förstaårsjunior så blev detta en skadepräglad säsong för Mather som ledde till totalt spelade 14 matcher. På de matcherna lyckades han dock skrapa ihop tre mål och fyra assists, vilket får ses som hyfsad utdelning. Ska bli mycket spännande att se Mather nästa säsong, där det troligtvis kommer att bli spel med reserverna.

Övriga

Jack Moorehouse (U17)

Det blev sporadiskt med speltid för Moorhouse denna säsong. Man hade önskat att se lite mer av honom med tanke på att han ändå är 17 år gammal.

Ruben Curley (U17)

Missade hela säsongen på grund av skada.

Zach Baumann (U16), Bendito Mantato (U15), Jaydan Kamason (U16) och Jacob Devaney (U16) tillhörde den grupp som fick göra sina juniorlagsdebuter denna säsong.

Statistik mittfältare

SPELAREMATCHERMÅLASS
Sam Mather24 (7)911
Kobbie Mainoo23 (3)45
Maxi Oyedele21 (9)40
Daniel Gore20 (7)17
Omari Forson16 (4)43
Isak Hansen-Aarøen12 (1)12
Finley McAllister5 (1)00
Ruben Curley4 (1)00
Malachi Sharpe410
Toby Collyer1 (2)00
Zach Giggs0 (1)00

Anfallare

Ethan Williams (U17)

Williams imponerade i sin debutsäsong och stod till och med för ett mål i sin debut. Det skulle tillslut bli sju mål och sju assist i ligaspelet, och ytterligare två mål i U18 PL Cup.

Just de sju framspelningarna är vad som sticker ut hos mig, och det bevisar att han är en mångsidig spelare som kan bidra på flera sätt. Det kommer att bli mycket spännande att se vad Williams kan göra nästa säsong.

Adam Berry (U17)

Gjorde sin juniorlagsdebut redan förra säsongen, men då blev det bara ett fåtal matcher. Denna säsong blev det betydligt fler framträdanden för Berry, som är en mycket intressant spelare. Han har mångsidigheten att spela på flera positioner, och han har ett fantastiskt tillslag på bollen.

Manni Norkett (U18)

Fick spela i lagets 11 första matcher, men efter det så minskade speltiden markant för Norkett. Varför det hände är en bra fråga då han på de matcherna gjorde hela åtta mål.

I slutet på säsongen fanns han inte ens med i truppen utan istället provspelade han för Leicester en match. Vad som händer med Norkett efter säsongen är fortfarande inte officiellt, men det ryktas om att han redan har skrivit på ett proffskontrakt med Nottingham Forest.

Victor Musa (U16)

Har imponerat i sin första säsong med juniorerna där det blev sex mål och en assist. Har ett flertal viktiga egenskaper, där hans snabbhet sticker ut. Musa kan spela både yttermittfältare och centerforward och beroende på vart han spelar så kan han utnyttja sin fart på olika sätt.

Som yttermittfältare så utgör han ett större hot med boll, medan han som centerforward kan använda sin fart i form av djupledslöpningar.

Ethan Wheatley (U17)

Fick göra sin debut redan förra säsongen, vilket dock var den enda matchen han spelade för juniorerna. Detta var Wheatleys “riktiga” debutsäsong där det blev fyra mål på 18 matcher. 

Amir Ibragimov (U15)

Är tillsammans med Lacey den spelare med mest potential i mitt tycke. Är fortfarande bara 15 år gammal men har redan gjort fem matcher med juniorerna. Besitter en fantastisk teknik, och precis som Lacey så kan Ibragimov bli riktigt bra i framtiden.

Gabriele Biancheri (U16)

En mycket spännande spelare som anslöt till United i februari efter en tid i Cardiff. Gjorde sedan mål i sin debut för klubben i 3-3 matchen mot Leeds. Dock väntar han fortfarande på sin första start då han fick agera inhoppare i de tre matcher han spelade.

Walesaren är en bolltrygg, teknisk och smart spelare som både kan agera framspelare och avslutare. Det finns såklart också saker som behöver förbättras, och på grund av att han inte är speciellt lång så kommer han att behöva bli starkare för att regelbundet kunna spela som centerforward. Annars så kommer han att begränsas till en offensiv mittfältare i mitt tycke.

Övriga

Ethan Ennis (U18)

Har inte spelat något denna säsong efter att han slet av korsbandet under försäsongen.

Malachi Sharpe (U17)

Det blev tre spelade matcher för Sharpe innan hans säsong tog slut på grund av skada.

Sekou Kaba (U16), Nehemiah Oriola (U16), Ashton Missin (U17) fick debutera i juniorlaget

Statistik anfallare

SPELAREMATCHERMÅLASS
Manni Norkett20 (7)131
Ethan Ennis18 (4)102
Alejandro Garnacho16 (1)136
Joe Hugill14 (4)132
Charlie McNeill11 (3)96
Jack Moorhouse310
Adam Berry0 (5)01
Ethan Wheatley0 (1)00
Res med oss till Manchester!