Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
En uppdatering kring ägar-situationen / Bud på Mount avvisas / Seniorlagsdebut för Garnacho

I dagens nyhetssvep tar vi upp en del nyheter kring ägar-situationen. Utöver det så har vi en del transfernyheter att ta upp på både herr- och damsidan. Vidare så har Facundo Pellistri och Alejandro Garnacho spelat landslagsfotboll, där den sistnämnde nu har gjort sin seniorlagsdebut för Argentina.

En uppdatering kring ägar-situationen

United förhandlar om att bevilja exklusivitet till Sheikh Jassim

Under dagen rapporterade Reuters att Manchester United förhandlar om att bevilja exklusivitet till konsortiet som leds av Qatars Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani.

Enligt Reuters så ses det Qatariska erbjudandet för närvarande av Glazers som mer positivt än Jim Ratcliffes.

Detta skulle innebära att Manchester United inte skulle tillåtas att förhandla med någon annan budgivare än Sheikh Jassim under exklusivitetsperioden. Man vet inte hur länge denna period kan pågå och enligt Reuters så finns det fortfarande möjlighet att ett nytt bud från Ratcliffe kan hindra Sheikh Jassim från att säkra exklusivitet.

Dock är inget klart än

Enligt Simon Stone så har dock ingen exklusivitet beviljats än, och att man fortfarande pratar med flera budgivare.

Rio ger sin syn på situationen

Innan Reuters artikel publicerades så släppte Rio Ferdinand en video på sin Youtube-kanal där han gav sin syn på ägarsituationen, och enligt honom är en överenskommelse nära, där Sheikh Jassims bud ska vara det som kommer att accepteras.

Chelsea avvisar bud på Mount

Enligt ett flertal trovärdiga journalister så ska Manchester United ha presenterat sitt inledande but till Chelsea för Mason Mount. Budet ska ha legat på £40 miljoner, vilket Chelsea avvisat.

Enligt Matt Law, som var en av de första med nyheten, så ska United vara relativt säkra på att Mount inte kommer att skriva nytt kontrakt med Chelsea. Därmed tror man att Chelsea kommer att behöva välja mellan att sänka summan man kräver, som just nu ligger på £70 miljoner, eller låta honom gå gratis nästa sommar.

United avslutar sin jakt på Harry Kane

Enligt The Guardians Jamie Jackson så har Manchester United avslutat sin jakt på Tottenhams Harry Kane. Det var alltid ett långskott att kunna övertala Daniel Levy att sälja Kane och enligt Jackson så anser United att summorna som krävs för att kunna värva Kane är orealistiska.

Russo närmar sig Arsenal- eller?

Enligt Arseblog News så närmar sig Alessia Russo en flytt till Arsenal då hennes kontrakt med Manchester United går ut i slutet av månaden. Arsenal var redan intresserade av Russo i januari när man skickade ett världsrekordbud till United, som dock avvisade detta. Även i september 2020 var Arsenal nära att signa Russo när hon lämnade college i USA, men då valde hon alltså istället att skriva på för United.

Det finns dock konkurrenter utomlands. ESPN skriver bland annat att Russo överväger en flytt till USA och NWSL-laget Washington Spirit. Även Lyon och en onämnd spansk klubb ska vara redo att erbjuda 24-åringen en chans att flytta utomlands.

Beslut tagna kring flera ungdomsspelare

Ethan Laird

Enligt Manchester Evening News så har Manchester United aktiverat Ethan Lairds optionsår. Laird spenderade förra säsongen på lån hos Queens Park Rangers och kommer nu att få chansen att visa upp sig på lagets försäsongsturné, innan ett beslut tas kring en potentiell ytterligare utlåning.

Nathan Bishop

Även målvakten Nathan Bishop har enligt tidningen fått sitt optionsår aktiverat, samtidigt som han ska ha skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

United valde att inte skicka ut Bishop på lån förra säsongen, utan istället blev det några matcher med reservlaget, och ett fåtal matcher på bänken för A-laget. MEN skriver vidare att Bishop skulle kunna lånas ut nästa säsong, men att den osäkra målvaktssituationen gör att det är mer troligt att han stannar i klubben. 

Will Fish

Utöver det så ska man också ha beslutat att skicka ut mittbacken Will Fish på ytterligare ett lån nästa säsong. Fish lånades ut till Hibernian i den skotska ligan förra säsongen, och enligt MEN så ska de vara den mest troliga destinationen öven nästa säsong för 20-åringen.

Bort med olämpligt beteende

På Premier Leagues årliga möte tog plats under gårdagen, och där kom man överens om ett flertal nya åtgärder för att ta itu med den oacceptabla ökningen av asocialt beteende som involverar sång, gester, graffiti, onlinemissbruk och andra beteenden relaterat till fotbollstragedier.

Åtgärden kommer att fokusera på åtal, regleringsmiljön, verkställighet, onlinemissbruk, utbildning och kommunikation.

Inga fler fullt belånade uppköp

På mötet kom även alla klubbar överens om att fullt belånade uppköp inte ska tillåtas i framtiden. Som de flesta nog har koll på så var det just på det sättet som Glazer-familjen tog över Manchester United år 2005.

Lättare att värva utländska spelare

Storbrittaniens inrikesministerium har enligt Martyn Ziegler signerat nya regler kring utländska fotbollsspelare. Dessa regler tillåter klubbar att ha mellan två och fyra utländska spelare som inte kräver de nödvändiga arbetstillstånden.

Alltså så kommer det bli lättare för klubbar att värva utländska spelare i framtiden.

Pellistri imponerar för Uruguay

Facundo Pellistri spelade natten mot torsdag från start när Uruguay enkelt slog Nicaragua. Pellistri spelade från start och bidrog med hela två assist i lagets 4-1 seger.

Debut för Garnacho

Under dagen fick Alejandro Garnacho göra sin seniorlagsdebut för Argentina när han i den 74:e minuten ersatte Nicolás González. Matchen slutade 2-0 till Argentina.

U21 med i EFL Trophy

Lottningen för gruppspelet i EFL Trophy kommer att ta plats den 22 juni, och i samband med det så gick EFL ut med vilka U21-lag som kommer att delta i turneringen. Bland dessa fanns Manchester United med även i år, och detta kommer att vara femte året i rad som man är med.

Res med oss till Manchester!