Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Övertagandet av WSL / Tyskt intresse för Hannibal / Walesisk United-trio till landslaget

Dagens Unitedsvep är här med nyheter om det framtida övertagandet av WSL och vad det innebär för damfotbollen i England. Vi rapporterar även om att Hannibal är på radarn hos en Tysk storklubb samt att tre Unitedspelare är uttagna till den Walesiska landslagstruppen.

Övertagandet av WSL

Ett övertagande av Women’s Super League ser ut att slutföras nästa år, mer exakt i augusti 2024. Ett oberoende klubbägt, klubbdrivet organ ser ut att ta över de två damligorna från FA. Under nästa år så kommer den nybildade gruppen att diskutera områden där de kan förbättra WSL och Women’s Championship, samt lyfta fram prioriteringar för tillväxt.

Förra WSL säsongen slog flera rekord i publiksnitt och visar tydligt på damfotbollens utveckling sedan EM 2022. Beslutet om övertagandet har tagits för att fortsatt bygga på det momentum som just nu omgiver sporten.

Tyskt intresse för Hannibal

Efter en säsong utlånad till Birmingham så har Hannibal Mejbri nu hamnat på radarn hos Borussia Dortmund. Den Tyska klubben sägs vara intresserade av att buda €15m för att ta spelaren till Signal Iduna Park. Andra onämda klubbar sägs också vara intresserade av den Tunisiske landslagsmannen.

Det verkar dock som att Erik ten Hag vill ge Hannibal en chans under sommarens försäsong innan ett beslut om utlåning eller försäljning tas.

Walesisk United-trio till landslaget

Hayley Ladd, Safia Middleton-Patel och Carrie Jones är alla med i den Walesiska landslagstruppen som ska möta USA i en vänskapsmatch i juli.

EFL Trophy-gruppen lottad

U21 lagets lottning till gruppspelet av EFL Trophy är nu klart. Manchester United har placerats i norra grupp E tillsammans med Bolton Wanderers, Salford City och Stockport County.

Res med oss till Manchester!