Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rött, vitt och svart
Manchester United lanserar hemmatröjan för säsongen 2023/24

Manchester United har lanserat sitt nya hemmaställ för säsongen 2023/24. En utstående del av årets nya ställ är ett distinkt mönster som liknar Lancesterrosor, en symbol för staden.

Årets ställ har, som tyvärr är rätt så vanligt nuförtiden, drabbats av läckor. I maj dök promobilder på ett flertal spelare i det nya stället upp på internet. Senast igår spelade rapparen Aitch på Glastonbury i säsongens nya tröja, något som visade sig vara en del av PR-kampanjen.

Enligt Adidas drogs inspirationen för tröjan från Uniteds industriella rötter (designen tar inspiration från en bro från industriella revolutionen), och rosmönstret symboliserar Manchesters kulturarv och fansens “eviga engagemang och kärlek för klubben”.

I och med den nya tröjan kan vi notera att priset för att kamma hem den nya tröjan har höjts med 10%, till följd av höjda produktionskostnader.

Tröjan kommer förmodligen få bäras för första gången mot Leeds i Oslo den 12:e juli. I ligan kommer spelarna springa ut med det nya stället först 14:e augusti mot Wolverhampton på Old Trafford.

Shorts och strumpor

Som sig bör är shortsen vita den här säsongen. Strumporna sticker ut med samma rosmönster som på tröjan, men är annars svarta, som vanligt.

Målvaktströjan

Uniteds målvakter kommer den här säsongen få spela i ljusgrönt.

Res med oss till Manchester!