Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sommarens första nyförvärv
Nu spelar Mason Mount för Manchester United

Efter mycket om och efter mycket men så är det nu bekräftat att Mason Mount ansluter till Manchester United efter en lång och utdragen transfersaga. Övergångssumman uppges bli 55 miljoner pund plus 5 miljoner i klausuler. Mount skriver på ett femårs-kontrakt, med option på ytterligare ett år.

24-årige Mason Mount kommer som bekant från Chelsea, en klubb han har tillhört sedan han var 6 år gammal. Som 18-åring lånades den unge Mason ut till Vitesse i Holland där han imponerade stort och lockade till sig många beundrare; bland dem Erik Ten Hag. En hejdundrande lånesejour i Derby County följande säsong gav Mount-tåget den sista skjutsen in på stationen och genomslaget var ett faktum.

2019 debuterade Mount för Chelseas A-lag mot inga mindre än Manchester United (som gav de blåa däng med 4-0 på Old Trafford) och blev genast ordinarie i startelvan. Samma år debuterade även Mount i det engelska landslaget, efter spel i alla utom ett av Englands ungdomslandslag.

Sen dess har Mount varit upptagen. Redan i hans andra säsong i klubben kammade Chelsea hem Champions League. Samma säsong röstades han fram till årets spelare i Chelsea, en utmärkelse han även fick året därpå.

Mount säger:

Det är aldrig lätt att lämna klubben där du växte upp, men Manchester United kommer ge mig en spännande ny utmaning för nästa fasen i min karriär. Eftersom jag har mött United sen innan så vet jag hur stark truppen jag nu ansluter mig till är och jag kan knappt vänta att vara en del av den här gruppens driv att vinna stora titlar.

Alla kan se att den här klubben har tagit stora kliv under Ten Hag. Jag har träffat tränaren och diskuterat hans planer och jag kan inte vara mer spänd på kommande säsonger, och är redo för det hårda arbetet som förväntas av mig.

Jag är väldigt ambitiös; jag vet hur otroligt det känns att vinna stora titlar och vad det krävs för att göra det. Jag kommer ge allt för att uppleva det igen i Manchester United.

Fotbollschef John Murtough fortsätter:

Mason är en extremt smart fotbollsspelare och har så många fantastiska tekniska kvalitéer som kommer tillägga mycket till truppen.

Vi har uppskattat hans talanger länge, så vi är väldigt glada att han har valt att ta sina nästa steg i karriären här på Old Trafford.

Hans spelstil och kvalitéer är en perfekt matchning för våran trupp, och vi har alla tron att han kommer fortsätta förbättras när han arbetar med Ten Hag och tränarstaben.

Varmt välkommen, Mason!