Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Mittback ansluter
Gemma Evans klar för Manchester United

Den walesiska landslagsmittbacken Gemma Evans har skrivit på för Manchester United. Det bekräftar United på torsdagen.

Evans ansluter till United på fri transfer. Hon kommer till United efter två säsonger i Reading. Aningen udda är att United inte bekräftar hur långt kontrakt Evans har signerat. Uppdatering: Enligt Emma Sanders ska det vara ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Den 26 år gamla försvararen föddes i byn Gelli i det walesiska området Rhondda. Efter spel för mindre klubbar i Wales inledde hon seniorkarriären i Cardiff City. Hon representerade sedan Yeovil Town och Bristol City innan hon 2021 skrev på för Reading. Hittills har hon således bara spelat för bottenlag i England, så det blir intressant att se hur hon klarar flytten till United.

Evans har stor erfarenhet från det walesiska landslaget, med 53 landskamper på meritlistan. I landslaget har hon ofta bildat mittbackspar med Uniteds mittfältare Hayley Ladd. Ytterligare Unitedkänningar från landslaget har vi i form Carrie Jones, Safia Middleton-Patel och Chloe Williams (som i sommar har lämnat United för Blackburn).

Gemma Evans säger:

Det är en massiv ära att skriva på här. Det är något jag har drömt om. Klubbens ambition är vad som lockade mig hit. Att se hur bra spelarna gjorde det förra året var otroligt. Det är bara en otrolig känsla att vara här nu. Klubbens utveckling är något jag vill vara en del av och hjälpa till att bygga på det otroliga fundament som redan finns här.

Marc Skinner, huvudtränare, säger:

Gemma tar med sig stor erfarenhet till vår spelartrupp och ger oss mer mångsidighet till vår spelstil. Hennes landslagsmeriter och WSL-erfarenhet kommer att hjälpa oss, då vi navigerar flera turneringar. Vi är jätteglada att välkomna Gemma till vår Manchester United-familj.

Polly Bancroft, chef för damfotboll, säger:

Vi är jätteglada att Gemma har valt att komma till oss i Manchester United. Hennes defensiva kunskap och förståelse för spelet kommer att vara ovärderlig för vår trupp, då vi konkurrerar på flera fronter den här säsongen.

Det är en vänsterfotad mittback som United har signerat. Huruvida hon kan slå sig in i startelvan återstår att se.

Välkommen till Manchester United, Gemma Evans!

Res med oss till Manchester!