Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Mount hyllar fansen / ten Hags reaktion / Anthony Elanga jagas

I dagens nyhetssvep rapporterar vi blandannat att Elanga jagas av ett flertal klubbar, däribland klubbar från Premier League, Mason Mount hyllar fansen och Rasmus Højlund kan bli för dyr. 

Reaktioner efter gårdagens vinst

Efter gårdagens bekväma 2-0 vinst mot Leeds (Läs mer om matchen här) delade ten Hag ut beröm till ungdomarna samt mittbackslåset bestående av Varane och Martinez. I matchen fick ett gäng unga spelare göra sina första minuter för A-laget, ten Hag sade “vi har presenterat taktiken och principerna för dem, vad kan jag säga, vi har bra saker på gång”

Det var inte bara ungdomarna som gjorde debut utan även Lisandro Martinez gjorde sin första start sedan han ådrog sig en skada som höll honom borta de sista månaderna av säsongen. Ten Hag sade följande “Han (Martinez) har jobbat väldigt hårt under sommaren och detta var hans första match, man kan se att han saknar lite rytm, men jag anser att “Rapha” (Varane) och “Licha” (Martinez) passar väldigt bra tillsammans.”

Gårdagen var debuternas afton då även Mason Mount gjorde sin första start för Manchester United efter hans övergång från Chelsea. Ten Hag hade följande åsikter om Mounts debut “han var riktig duktig, men vi kan förvänta oss detta. Han har så mycket skicklighet och jag är säker på att vi kommer få mycket glädje av honom. Han kommer absolut bidra till vårat lag”

 

Mount hyllar supportrarna

Mount gjorde som bekant sin första match i den röda tröjan igår, en match som han själv ansåg var lyckad, Mount sade “Det var en bra start idag, en bra vinst. Det är viktigt att få minuter i benen men det är även viktigt att vinna och det är det vi vill göra denna säsongen”

Mount som under gårdagen spelade i en djupare mittfältsposition sade följande “jag gillar den rollen väldigt mycket, att få droppa ner i plan för att hämta bollen och kunna starta upp spelet från en djupare position, men att även kunna ha friheten att gå framåt i plan”

Slutligen hyllade Mount fansen “när vi kom hit igår (tisdag) och när vi kom hit till arenan idag (onsdag), så har supportrarna varit helt otroliga. Att dem kommer och visar sitt support är otroligt att se. Det är dem vi spelar för och vi vill göra dem stolta”

 

Everton jagar Elanga

Ett flertal journalister har det senaste dygnet rapporterat att Everton jagar svensken Anthony Elanga. Fabrizio Romano hävdar att Manchester United och Everton nu förhandlar om en transfer och att ett flertal övriga klubbar sägs vara intresserade. Bland dessa intresserade klubbar sägs Evertons intresse vara mest konkret. Uppgifterna från Romano backas upp av Samuel Luckhurst som även han säger att Everton är intresserade av att värva svensken. Simon Stone på BBC rapporterar att Elanga sägs vara tillgänglig för mellan 15-20 miljoner pund och att det finns intresse från Bundesliga, medans Charlotte Duncker rapporterar att Notthingham Forrest skall vara intresserade av svenskens signatur.

Elanga gjorde föregående säsong 16 framträdanden för United i Premier League vilket resulterade i noll mål och en assist. Elangas nuvarande kontrakt sträcker sig till sommaren 2026 med en option på ett extra år.

 

Fred vilade

Fred som reste med truppen till gårdagens match i Norge fick ingen speltid. Det har tidigare spekulerats kring att Fred skulle vara påväg bort.  Det skall dock inte vara pågrund av en flytt som Fred petades under gårdagen utan pågrund av att han behövde vila. Detta efter en intensiv träningsvecka.

 

Atalanta begär 85 miljoner pund

Laurie Whitwell på The Athletic publicerade idag en artikel där vi får redo på diverse spännande saker.

I artikeln skriver han bland annat att United försökt använda spelare i ett transferpaket för att värva dansken Rasmus Højlund, Atalanta skall dock ha nekat detta budet då de endast vill ha pengar i en transfer, hela 85 miljoner pund, något som  United enligt Whitwell anser är för mycket. Förhandlingarna med Højlund sker samtidigt som United förhandlar med Inter om André Onana. Om United skulle misslyckas med sitt köp av Onana så påstår Whitwell att Dean Hendersson troligtvis kommer bli första målvakt nästa säsong.

I övrigt rapporterar Whitwell att United har ett intresse i Sofyan Amrabat, men att ett bud skulle vara beroende av spelarförsäljningar och att United stoppade ett försök från Sunderland att kontakta målvakten Nathan Bishop.

 

Res med oss till Manchester!