Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Onananana! / Ett bekant ansikte / Giggs friad

Dagens svep bringar nytt om Onana. Snart är han här. En gammal bekanting från Nordirland har skrivit korttidskontrakt, klubben och Højlund är överens i princip, Giggs frias i rätten och Van der Sar lämnar intensiven.

Onana tar ytterligare steg

Som jag sa i ett tidigare svep så tar André Onana myrsteg närmare Manchester för varje dag som går. Men nu har han snarare tagit bamsesteg. Under gårdagen rapporterade ett flertal medier, bland annat The Times och BBC, att United är överens med Inter om en transfersumma efter två veckors förhandlingar. Enligt rapporter landar prislappen på ungefär 44 miljoner pund, med 5 miljoner pund i addons baserade på målvaktens framtida insatser. Det ska handla om ett femårskontrakt, med option på ytterligare ett år.

Innan Onana ansluter till truppen ska han genomgå en medicinsk undersökning som förmodligen genomförs idag. Ett visum måste även anordnas innan kameruniern kan snöra på sig skorna. Med det på att-göra listan kan Onana missa flyget till New York imorgon och får ansluta till truppen i ett senare stadie.

Ett bekant ansikte

Om ni inte föddes igår vet ni ju såklart vem Jonny Evans är. Han som skulle bli vår framtida kapten enligt Fergie. Så kanske det inte blev, men Evans kan stoltsera med över 100 landskamper för sitt Nordirland, och är en av de mest framgångsrika irländska spelarna genom tiderna med tre ligatitlar, en Champions League och två ligacuper i sitt troféskåp (alla med United, förstås).

Jag trodde nog att jag hade sett det sista av Evans i rött efter han lämnade 2015, och med 35 år fyllda var det nog inte många som såg en framtid i Manchester United när Evans lämnade Leicester City i sommar. Men Evans, som anslöt till Carrington för att bibehålla kondisen, har imponerat Ten Hag och tränarstaben och har nu belönats med ett korttidskontrakt. Så vrid tillbaks klockan för om en dryg halvtimme kan ni se Jonny Evans spela mittback!

Trots att avtalet just nu enbart är under försäsongen utesluter inte klubben ett längre avtal, baserat på hur nordirländaren presterar.

Evans syntes till på träningsplanen igår.

Åtalet mot Giggs läggs ner

Åtalet mot Ryan Giggs lades ner igår efter anklagelser om våld i hemmet mot sin före detta partner, Kate Greville. Greville valde att sluta bidra med bevis i maj efter att ha känt sig “nerbruten” och “kränkt” av processen, som ledde till att domaren valde att avsluta ärendet. Detta följer ett liknande ärende förra året där en jury inte kunde nå ett majoritetsbeslut.

Giggs anklagades för att ha bland annat misshandlat Greville fysiskt och psykiskt, och även för att ha våldfört sig på hennes yngre syster. Giggs lämnade jobbet som tränare för Wales landslag förra året och har inte varit aktiv inom fotbollen sedan hans gripande.

United överens med Højlund – nu väntar ett bud

United har personligen kommit överens med Rasmus Højlund, men Atalanta står fasta och ett överenskommande om en transfersumma är fortfarande i fjärran. Højlund har gjort hans vilja att lämna tydligt för Atalanta, och United är i dragkamp med PSG om den danske strikerns signatur.

Atalanta, som från början värderade Højlund vid 85 miljoner pund, har skalat ner till 60 miljoner pund och addons. Med Uniteds strikta budget i sommar kan spelarförsäljningar behöva genomföras innan stora pengar pungas ut för nya spelare.

Förhandlingar fortgår med klubben om en lägre summa. Samtidigt förs förhandlingar parallellt med Randal Kolo Muani från Eintracht Frankfurt, som ses som ett alternativ till dansken.

Telles till varmare bredgrader?

Alex Telles befinner sig i ett limbo i Manchester United och med allt att räkna med finns han inte med i Erik Ten Hags planer framöver.

Enligt The Athletic närmar sig Telles en flytt till Al-Nassr i Saudiarabien, där han kommer återförenas med sin förre detta lagkamrat Cristiano Ronaldo. Enligt rapporter handlar det om en affär på 3,5 miljoner pund, cirka 12 miljoner pund mindre än vad Telles kostade när han anslöt från Porto 2020.

Det sista vi såg av Telles i röd tröja var under Ole Gunnar Solskjaers sista säsong som tränare. Förra säsongen var brassen på lån i Sevilla, där han vann Europa League och spelade 5 minuter i Sevillas 3-0 vinst som slog ut United i kvartsfinalen.

Van der Sar lämnar intensiven

Mycket glädjande nyheter kom igår från Edwin van der Sar som har lämnat intensivvårdsavdelningen efter att ha drabbats av stroke den 7:e juli. Van der Sar befinner sig fortsatt på sjukhus, men kommer förhoppningsvis åka hem nästa vecka och fortsätta sin rehabilitering. Edwin tog sig tiden att tacka för allt stöd han har fått från omvärlden: “Först och främst vill jag tacka alla för deras fantastiska och stödjande meddelanden”.

Krya på dig, Edwin!

Hanson assisterade Watson

Skottlands damlandslag spelade igår vänskapsmatch mot Finland, en match de vann med 2-0. Kirsty Hanson fanns såklart att skåda i startelvan tillsammans med Emma Watson, som enligt ett flertal rapporter kommer bli klar för United i sommar. Hanson passade på att slå en vacker assist till sin möjliga framtida lagkamrat då Emma Watson gjorde 2-0 målet efter 19 minuter. Det var inte bara guld och gröna skogar tyvärr då Hanson till synes klev av skadad. Förhoppningsvis är det inte något allvarligt.

Martha Thomas inledde på bänken för sitt Skottland men fick hoppa in med en halvtimme kvar att spela och såg till att ledningen höll hela vägen.

 

Res med oss till Manchester!