Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Fletchertvillingarna byter sida / Glazers på plats / Martial till Saudi?

I dagens svep rapporterar vi att Fletchers tvillingsöner närmar sig United för en ansenlig summa medan en av våra akademispelare lämnar åt motsatt håll. Vår ordförande som kanske eller kanske inte vill sälja klubben var på plats i New Jersey, Ten Hag delade med sig av sina åsikter om matchen igår, och Martial kanske ska söderut?

Fletchers juniorer kostar skjortan

Darren Fletchers tvillingpojkar Jack och Tyler spelar för närvarande i Manchester citys akademi, något Manchester United såklart vill ändra på. Nu rapporterar The Athletic att klubbarna har kommit överens om en transfersumma på 1,25 miljoner pund för 16-åringarna.

Det är en ansenlig summa för akademispelare, men inget som är främmande för United. Charlie McNeill gjorde samma miljöbyte förra året och summan United betalade för hans tjänster gick senare upp till 1,5 miljoner pund. I gengäld sägs Uniteds akademispelare Harrison Parker gå till city för en liknande summa.

Avram Glazer på plats mot Arsenal

Det är lätt att befinna sig på plats när laget man äger spelar i sitt hemland, något som Avram Glazer gjorde igår. Floridamannen föredrar såklart att gå på Tampa Bay Buccaneers matcher men tog sig ändå mödan att bevaka Uniteds träningspass i New Jersey och var en del av publiken på över 80,000 på MetLife Arena.

Laurie Whitwell med The Athletic var på plats och lyckades jaga ikapp Uniteds ordförande. Såklart frågade journalisten den frågan som är på allas läppar: Hur går det egentligen med försäljningen?

Det var en fråga amerikanen inte var särskilt intresserad av, och Whitwell viftades bort kort och gott: “Jag är bara här för att njuta av matchen”. En följdfråga om huruvida hans syskon har delade åsikter om klubbens försäljning blev inte heller besvarad.

“Vi vill vara en pressningsmaskin”

Efter 2-0 segern mot Arsenal igår ville såklart klubben höra vår tränares syn på matchen och hur Ten Hag vill att laget ska spela:

Sättet vi spelade, jag var väldigt nöjd. Hur säkra vi var med och utan boll, det är sättet vi vill spela.

Om Kobbie Mainoo hade tränaren bara ros att ge:

Det är fantastiskt. Manchester United har sin historia att ge unga spelare chansen, och han kan vara en av dem. Men vi får se, vi är självsäkra och han spelar med självsäkerhet. Han visade det i vår och sedan blev han skadad. Jag vill inte höja förväntningarna för mycket, vi får se, Premier League är tufft. Vi har många unga spelare som kan spela en roll i laget men ribban är hög.

Ten Hag berömde även lagets presspel:

Vi gjorde det väldigt bra. Vi vill vara så. Vi vill vara en pressningsmaskin. Då är det jätteviktigt med samhörighet. Och idag gjorde vi det, i båda halvlekar.

Martial till Saudi – i ett saltbad

Tveksamma källor rapporterade idag att en onämnd saudiarabisk klubb är intresserade av att värva Anthony Martial. Kontot som har publicerat uppgifterna har ett stort följe på Twitter och publicerar transferrykten gällande asiatisk fotboll.

Vi tar såklart uppgifterna med ett badkar värt av salt då vi helt enkelt inte vet hur trovärdiga de är.

Res med oss till Manchester!