Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Arsenal - Manchester United 0-2
Mainoo imponerar i fin seger!

Det blev en fin seger mot ett namnkunnigt motstånd denna lördagsnatt. Låt vara försäsong, USA och mycket rotation. Ett Arsenal med många starka namn imponerar heller inte alltför mycket. Men ändå! Med denna lilla bas (med tonvikt på lilla) som tolkningsgrund känns det också som United gjort det bättre nyförvärvet i Mason Mount. 

 

Mainoo bakom farligheter

Vi har under en tid förstått att Kobbie Mainoo är en av de allra största mittfältstalangerna som United har på gång bakom den etablerade gruppen. Han har visat det flera gånger tidigare men idag tycker jag att det blir extra tydligt. Mainoo ser mycket rutinerad ut med bollen och ser till att vara spelbar.

Han ligger bakom någon form av “klapp-klapp-spel” i inledningen av matchen och är sedan upphovsman till Fernandes 1-0. Det här kan bli riktigt bra, inte minst med tanke på att spelare som Casemiro kan behöva ersättas från och till.

Kobbie Mainoo imponerar mot namnkunnigt motstånd

Pånyttfödd Sancho?

Det är nog lite tidigt att ropa hej vad gäller Jadon Sancho men han ser något av pånyttfödd ut. Det kan vara helt avgörande att få Jadon Sancho i form. Vi såg en tendens redan i slutet av förra säsongen men det var ändå något som saknades i hans ögon. Låt oss hoppas att den fart och glöd han visar från och till i de senaste matcherna håller i sig. Kliniskt avslut till 2-0.

Pigg högerkant i första

Både Aron Wan-Bissaka och Antony såg pigga och spelsugna ut i första halvlek. Inte minst Wan-Bissaka var allt som oftast synlig i Arsenals straffområde. Det blir en rejäl fight för Dalot att ta tillbaka högerbacksplatsen om Aron Wan-Bissaka fortsätter visa framfötterna på detta sätt. Defensivt och man-mot-man vet vi hur bra han är. Kan han fortsätta slipa på den offensiva kraften och tajmingen i det avgörande passningsspelet framåt, så behöver vi inte tjata om nya högerbackar än på ett tag.

Antony ser som sagt också spelsugen ut och springer mycket även i defensiven. Denna säsong ska naturligtvis bli hans riktiga genombrott i den röda tröjan. Överlag såg hela första halvleks elva pigg ut. Lagkapten Fernandes satte avtryck direkt och Mount är stabil.

 

Flera radarpar i andra halvlek

Ten Hag byter hela laget i halvtid till skillnad från Arteta. Vi får se förra årets succeartade mittfältsduo Casemiro och Eriksen. Båda behöver såklart mer speltid men det ser inte alltför dumt ut. Tyvärr får vi se en pigg och intressant Amad utgå med skada. Det öppnade för Pellistri som vi också vill ser mer av.

De gamla parhästarna som mittlås, Lindelöf och Maguire, gör heller inte bort sig. Ska månne Maguire också bli pånyttfödd efter att ha blivit av med kaptensbindeln och legat i extra, egen hårdträning? Det blir nog svårt att se honom ta en startplats från Varane och Martínez men med tanke på både skador och antal matcher gillar vi förstås om den forne lagkaptenen tar ett steg framåt i form denna säsong.

Generellt blev andra halvlek dock en ganska avslagen historia med få chanser och föga upphetsande spel.

Straffsparkar istället för sömn

Det skulle såklart till något lite extra för publiken i USA så en påhittad straffsparksläggning höll oss vakna även efter 01 denna natt. Det gör såklart inget även om den kändes väl krystad. Stabila straffar överlag, Lindelöf säkert mitt i mål och löjligt säkert av Rashford. Det blev seger även här efter en perfekt straff av Eriksen, placerad långt ned vid Ramsdales högra stolpe.