Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Onana i intervju / Ingen fara med Amad / Kane eller inte Kane

Måndagens nyhetssvep samlar upp det senaste från Manchester United. Vi kan bland annat ta del av André Onanas första intervju och nya uppgifter om intresset eller icke-intresset för Harry Kane. Därutöver rapporterar vi bland annat om att Dan Gore och Rhys Bennet skrivit nya kontrakt med United och att Amads befarade skada verkar vara lindrig. 

 

Onana i intervju

Vår senaste värvning André Onana har gjort sin första ordentliga intervju med United. Vi kan ta del av denna på den officiella hemsidan. Han får de klassiska ledande frågorna hur mycket han ser fram emot att gå ut på Old Trafford och representera Manchester United, en av de störa klubbarna i världen. Svaren är förstås lika givna som alltid.

Men vi får också ta del av en intressant person som definitivt vet vad han kan. Onana säger bland annat att han logiskt tillhör de bästa i världen eftersom han nu skrivit på just för Manchester United. Därutöver får vi höra lite om bakgrunden och familjen i Kamerun. Väl värt en titt.

Kane eller inte Kane

Ryktena om Harry Kane (eller för den delen Mbappe) har varit lite i bakgrunden under senare tid men vi nås nu av nya uppgifter om att Manchester United inte gett upp Kane, men också uppgifter om att det inte är aktuellt.

The Guardian rapporterar om att United fortfarande är intresserade av den pålitlige engelska målskytten och inte räds ett pris på 100 milj pund. De hänvisar till att Kane var första prioritet i början av sommaren men att United då drog sig ur på grund av problemet att diskutera med Daniel Levy. Problemet kan istället vara Kanes löneanspråk enligt The Guardian. Det vi vet är att Tottenham knappast vill släppa sin stjärna gratis nästa sommar.

Simon Stone kommer månne med mer trovärdiga uppgifter om att Harry Kane inte alls är aktuell för United länge, detsamma lär gälla för Kylian Mbappe.

Ingen fara med Amad

Vi befarade en skada på Amad när han fick utgå i matchen mot Arsenal i lördags. Han såg innan dess pigg ut och har gjort en bra försäsong. Nu nås vi av uppgifter från Amad själv att det inte ska vara någon fara. Vi lär alltså se den unge ivorianen, som förra året blev nominerad till bäste spelare i The Championship, tillbaka på planen om en inte alltför avlägsen framtid.

Vi har dock inga konkreta uppgifter på när han väntar vara tillbaka.

Gore och Bennet med nya kontrakt

Både Daniel Gore och Rhys Bennet har skrivit på. nya kontrakt med Manchester United. Gore har figurerat i seniorlaget under försäsongen och gjort det mycket bra. 18-påringen ser spännande ut och assisterade bland annat Donny van de Beeks segermål mot Lyon.

Gore gjorde förra året 26 framträdanden, majoriteten av dem som kapten med U21. Bennet å sin sida var kapten och gjorde mål när United vann FA Youth Cup mot Nottingham 2022. Han spelade 14 matcher under förra säsongen både i PL2 och EFL Trophy. Han fanns också på bänken i seniorlaget när United mötte Nottingham i december förra året.

Det blir spännande att se de båda framöver. Läs mer på Uniteds officiella hemsida.

 

 

Res med oss till Manchester!