Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Dubbla bud på Højlund / Mainoo skadad / ten Hags reaktion

I dagens nyhetssvep rapporterar vi om Rasmus Højlund som fått bud på sig från United och PSG, en position som ten Hag desperat vill fylla. Samtidigt kan vi förvänta oss fler presenter från Italien. 

Salta Amrabat

Återigen har det kommit uppgifter gällande Sofyan Amrabat som vi bör ta med en nypa, en näve eller en grävskopa salt. Sportitalia rapporterar att Sofyan Amrabat är ett steg ifrån att gå till Manchester United.  United skall ha presenterat ett 35 miljoner euro bud samtidigt som mittfältaren sägs vilja lämna Florens för Manchester. Uppgifterna är dock värda att rapportera om då Alfredo Pedullá, som visat sig vara väldigt trovärdig när det kommer till spelare från Serie A skrev på sin Twitter (eller heter det X nu?) “Vänner av Manchester United, fler presenter kommer från Italien: ha tålamod och godnatt”

 

Ten Hag efter matchen

För er nattugglor som stannade uppe och såg matchen slutade det i besvikelse då Real Madrid vann med 2-0. Detta efter mål av Jude Bellingham och Joselu. Särskilt surt kan första målet kännas då United endast spelade med tio spelare då Mainoo var skadad. Ten Hag sade följande efter matchen “vi fick en skada och sen släppte vi in ett mål i samband med det. Efter det tycker jag att vi hittar in i matchen. Det finns dock fortfarande rum för förbättring. Jag tycker att vårat presspel kan vara bättre. Vi gjorde det mycket bättre mot Arsenal. Vi kan vara mer kompakta. När vi har bollen kan vi vara mer lugna. Oavsett detta så skapade vi chanser, men vi gjorde inte mål”

André Onana fick göra debut under matchen, ten Hag hade följande att säga om målvaktens första match “När du spelar mot Real Madrid så kommer du släppa till chanser, eftersom att de är ett väldigt bra lag med bra spelare. Men jag tycket att han gjorde en bra match och när vi släppte till chanser så var han där. Jag tror att alla kan se att han gjorde en bra debut.

På en fråga gällande om matchen visade på att United saknar en anfallare sa ten Hag “Absolut, det är alltid svårt att säga (när en anfallare blir klar). Vi jobbar 24/7, vi och alla andra, eller inte alla men många inom klubben och vi ger all våran energi till att få klart en transfer. Vi talar dock aldrig om spelare som fortfarande har ett kontrakt hos en annan klubb. Vi är upptagna med att få rätt spelare att signera ett kontrakt hos oss”

Läs hela intervjun här

Mainoo skadad

Under natten förlorade United med 2-0 mot Real Madrid. Det hårdaste slaget kan dock vara att Kobbie Mainoo som imponerat under försäsongen ådrog sig en skada och blev utbytt efter att endast ha spelat sex minuter. Efter matchen kunde Mainoo ses på kryckor och en skyddande sko.

Ten Hag fick självfallet frågor gällande Mainoos skada på de efterföljande intervjuerna där han svarade “jag förstår frågan, men man vet aldrig såhär nära inpå matchen, vi måste vänta och se. Förhoppningsvis är det inte illa och hans chanser kommer fortsätta komma. Jag ville se vilken nivå han kunde hålla, mot Arsenal var jag väldigt nöjd med hans insats. Jag ville se om han kunde upprepa det. Nu måste vi först invänta en diagnos och baserat på den får vi dra slutsatser.” Läs hela ten Hags uttalande gällande skadan här. 

Evans tillbaka med laget

Efter att ha spelat med ungdomarna i förlusten mot Wrexham har nu Jonny Evans återigen anslutit till A-laget. Detta har även Joe Hugill gjort. Evans imponerade inte då han gjorde 74 minuter i matchen mot Wrexham som slutade 3-1 till Wrexham. Anfallaren Hugill gjorde 68 minuter mot Wrexham utan några poäng.

 

U18 förlorade igen

U-18 laget spelar för närvarande i den prestigefulla ungdomstuneringen Super Cup NI. Efter att tidigare ha förlorat mot Hertha med 2-1 har nu ungdomarna även förlorat mot Liverpool med 1-0. Således ligger United sist i en grupp som även utgörs av Valencia. Valencia och Liverpool har 4 poäng och det finns således ingen möjlighet för United att vinna sin grupp.

Matchen mot Liverpool var en match som United i mångt och mycket förtjänade att vinna men där man helt enkelt inte fick in bollen.

Kovár säger adjö

Det blir ingen fortsättning för Matêj Kovár i Sparta Prag som målvakten var utlånad till under den gångna säsongen. Detta står klart då målvakten själv gått ut på Instagram och tagit adjö av klubben och dess supportrar. I sitt avsked skriver målvakten bland annat att även fast denna historian nu tar slut så kommer klubben för alltid ha en plats i hans hjärta.

Leon avgjorde för Kanada

Adriana Leon avgjorde för sitt Kanada med ett mål i den 53e minuten i en match som slutade 2-1 till Kanada mot Irland. Detta innebär att Kanada nu toppar sin grupp, dock med en match mer spelad än Nigeria och Australien. I övrigt spelade Jayde Riviere 89 minuter och blev utbytt med vad som såg ut att vara kramp.

Bud på Højlund

Under gårdagen rapporterade Fabrizio Romano att Manchester United har lagt ett muntligt bud på Rasmus Højlund. Budet sägs vara på 50 miljoner euro plus 10 miljoner i bonusar. Atalanta sägs begära minst 70 miljoner euro.

Idag rapporterar bland annat David Ornstein att PSG har lagt ett bud värt 50 miljoner euro (cirka 43 miljoner pund) på dansken och det ser ut att bli ett race mellan United och PSG. Det har rapporterats att PSG har erbjudit Højlund mer i lön men att spelaren själv föredrar en flytt till Manchester United som han varit en supporter av sedan barnsben.