Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Højlund väljer rött / Toone och Earps i seger / Flera testade annan boll i Houston

Fredagens svep fortsätter rapportera om Rasmus Højlunds vara eller icke-vara i Manchester United. Enligt samstämmiga rapportera ska Højlund prioritera den röda tröjan och United sägs ha självförtroende att få in honom innan den 14 augusti. I övrigt lite blandad kompott denna fredagseftermiddag. 

Højlund väljer rött

De senaste dagarnas rapporter om att PSG försöker lägga beslag på danske Rasmus Højlund fick under gårdagen samstämmiga mothugg från flera håll. Flera trovärdiga källor menar att Manchester United har fortsatt starkt självförtroende och tror sig landa den unge dansken innan premiären mot Wolverhampton den 14 augusti.

Vi har också vid upprepade tillfällen skrivit om att Højlund själv tycks prioritera ytterligare en röd röd tröja framför PSG. De kommande dagarna sägs bli avgörande och vi lär snart komma med fler uppdateringar i ärendet. Sedan tidigare har vi hört att Erik ten Hag prioriterar en anfallare inför starten av säsongen. Blir det en dansk eller inte?

Seger för United-damerna mot Danmark

Mary Earps och Ella Toone startade båda i Englands seger över Danmark tidigare idag. Toone spelade i 75 minuter. Katie Zelem förblev på bänken utan speltid. Det blev den tidigare United-spelaren Lauren James (numera Chelsea) som avgjorde med matchens enda mål.

England leder gruppen på maximala sex poäng efter två matcher, kanske utan att imponera fullt ut. I nästa runda möter laget Kina.

Flera testade annan boll i Houston

Efter matchen mot Real Madrid var det flera United-spelare som mötte upp med Houstons NFL-lag och testade en något annorlunda formad boll. Bland annat mötte spelarna NFL-spelarna Cameron Johnston och Ka’imi Fairbairn, poserade och bytte tröjor.

Rashford sägs ha hanterat den ovala bollen mycket bra och Hannibal testade enligt uppgift rugbyhjälmen som kanske kan komma väl till pass även på fotbollsplanen för den hårt spelande tunisiern.

Bishop förlåten

Wrexhamägaren Ryan Reynolds har skrivit till Nathan Bishop och uttryckt tacksamhet över hur han hanterat situationen efter sammanstötningen med Paul Mullin i onsdagens match. Enligt rapporten har de båda språkat efter matchen och Reynolds har önskat Bishop lycka till.

Reynolds har därmed bidragit till att kyla ned situationen efter att Wrexhams manager Phil Parkinson varit rasande och uttryckt att Bishop agerat “hänsynslöst” i incidenten där han stötte samman med Mullin.

Trupp till Vegas

Truppen till matchen mot Dortmund i Las Vegas på måndag är i princip densamma som senast. Vi har sedan tidigare rapporterat om att Jonny Evans och Joe Hugill anslutit till truppen som tog sig an Real Madrid. Anthony Elanga har av naturliga skäl lämnat för spel i Nottingham.

Res med oss till Manchester!