Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Han vill göra fler mål än förra säsongen / Mainoos skada sätter käppar i hjulet / Adidas nekar

Dagens Unitedsvep kommer med de bästa bitarna från Erik ten Hags presskonferens inför nattens möte med tyska Borussia Dortmund. Vi rapporterar även om hur skadan på Kobbie Mainoo påverkar mittfältssituationen i klubben. I övrigt så har Adidas nekat inblandning gällande Mason Greenwoods situation i United.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag fick bland annat frågor angående receptionen under USA-turnen, sommarens lagbygge och Marcus Rashford i presskonferensen inför mötet med Dortmund i Las Vegas.

Om USA-turnen

Vi får vackra mottagningar i varje stad vi kommer till. New York, San Diego, Houston. Så bra mottagande och vi är nöjda med det. Vi vill få kontakt med våra fans i USA och jag tror att vi lyckas med det. Imorgon åker vi till Las Vegas, en storstad, och även där vill vi göra detsamma.

Om lagbygget

Jag tror att skillnaden är, med hänvisning till förra året, nu har vi satt grunden med den här truppen. För vi byggde grunden förra säsongen. Så truppen, sättet att spela, och nu måste vi hitta rätt spelare att passa in för att höja ribban.

Om nästa säsongs konkurrens

Vi har många konkurrenter som kommer att slåss om topp fyra positionerna i Premier League så det kommer att bli en enorm kamp. Det är inte mellan två eller tre klubbar, det handlar om sju, åtta, nio klubbar som alla kan hamna bland de fyra bästa. Så det kommer att bli en väldigt spännande liga det är jag säker på.

Om Rashford

Han gjorde en bra säsong men det ger inga garantier för ännu en bra säsong. Så allt måste stämma. Först hans grund, livsstil, attityd etc. Att ge allt varje träning, men också att jobba på sitt spel. Jobba på spelsättet för sig själv men även i laget. Vi letar efter mål och Rashy i detta ögonblick har bevisat att han har ett mycket bra målrekord. Han vill även ta nästa steg och göra fler mål än han gjorde förra säsongen.

Om uppställningen mot Dortmund

Jag tror att vi kommer att ställa upp ett starkt lag men vi har en trupp. Vårt lag är inte bara 11 spelare och alla måste få en chans. Det är en möjlighet att spela in sig själv i laget och över hela säsongen så har vi 60 matcher och det kan man inte göra med 11 spelare. Så vi behöver 20, 21 utespelare. Jag hoppas att några ungdomar visar upp sig.

Hur Mainoos skada sätter käppar i hjulet

Efter den tråkiga skadan på Kobbie Mainoo så har spelaren flugit tillbaka till Manchester för att påbörja sin rehabilitering. Tidiga uppgifter tyder på att det blir cirka två månader vid sidlinjen, även om det såklart kan ändras. United bekräftade i ett uttalande att Mainoo förväntas missa “den första delen” av den nya säsongen.

Detta skadebekymmer kan nu leda till att Erik ten Hag behöver ändra sina övergångsplaner. Klubben har rapporterats varit öppna till att gå skilda vägar med Scott McTominay för en summa runt 45 miljoner pund men med tanke på de förmodade försäljningarna av Fred och Donny van de Beek samt skadan på Mainoo så kan Ten Hag behöva tänka om.

Transferstatusen på Scott McTominay kan också starkt påverka klubbens intresse för den marockanske landslagsmannen Sofyan Amrabat, då en värvning av Fiorentina-mittfältaren skulle vara mer sannolikt ifall McTominay säljs.

Marcus Rashford om Ten Hags positiva inflytande

Säsongen 2021/22 var inte en bra tid i karriären för Marcus Rashford och spelaren har nu bekräftat att han funderade på att lämna Manchester United förra sommaren. Detta var innan Erik ten Hag hade kommit in och satt sin stämpel på klubben, något som fick Rashford att hitta glädjen med fotboll igen.

Innan tränaren [Ten Hag] kom, kanske lite [om att lämna klubben] , men det är fotboll, det händer. Allt kommer att hända av en anledning och han kom till klubben vid rätt tidpunkt för mig, timingen löste sig.

Rashford berättade även hur Ten Hag hela tiden vill se sina spelare utvecklas, någonting som har hjälpt den engelska landslagsmannen förbättra sitt spel.

Han vill alltid att du ska förbättra dig, oavsett om det är fysiskt eller mentalt, för oss som spelare är det viktigt att han jobbar på båda sidor med oss ​​och om han ser en uppenbar plats att göra förbättringar så drar han sig inte för att berätta det. Det är viktigt för utvecklingen och man slutar aldrig riktigt utvecklas under hela sin karriär.

Läs mer om Rashfords kommentarer på theguardian.com

Adidas nekar inblandning

Det var i februari som alla anklagelser lades ner mot Mason Greenwood och Manchester United satte igång en intern utredning angående hans framtid i klubben, en utredning som fortfarande inte slutförts. Adidas har nu svarat på en rapport i media som hävdade att det tyska sportklädesmärket hade godkänt hans potentiella återkomst till Erik ten Hags a-lag. Läs Adidas meddelande nedan och se dailystar.co.uk för mer läsning angående ämnet.

Efter felaktig och spekulativ rapportering i media är det viktigt för oss att klargöra att Adidas inte har haft några diskussioner med Manchester United angående någon medlem av deras spelartrupp. Vi spelar ingen roll i några beslut som fattas om någon medlem i laget eller personalen i klubben.

Bøe Risa med i Norges storvinst

Vilde Bøe Risa fanns med från start och satte en assist när Norge äntligen hittade storformen i VM genom att krossa Filippinerna med hela 6-0. Resultatet tog Norge vidare till åttondelsfinal där motståndet kommer att bestå av Spanien eller Japan.