Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Højlund-helg / Savage mitt i Reading-trubbel / Bourne klar för ny klubb

Torsdagens nyhetssvep avslöjar att det förutom två matcher denna helg, blir mycket av Rasmus Højlund. Enligt uppgifter kommer han efter viss försening att presenteras i helgen i samband med matchen mot Lens. Därutöver rapporterar vi bland annat om Charlie Savage befinner sig mitt i Reading-trubbel, att Tara Bourne hittat ny klubb och att spelscheman för ungdomslagen är klara. 

 

Højlund-helg

Enligt trovärdiga uppgifter, bland annat från Danmark och Ekstrabladet kommer Rasmus Højlund att presenteras nu i helgen, troligen på lördag i samband med matchen hemma mot Lens. Den danska tidningen hänvisar till Uniteds pressechef, Andrew Ward, som bekräftat helgens presentation.

Højlund blir den dyraste dansken någonsin då den totala övergångssumman uppges vara 72 miljoner pund.

Flera källor rapporterar om att presentation kommer senare än först planerat då Højlund sägs ha ankommit sen tisdag. Fokus är nu på den medicinska undersökningen innan det hela blir officiellt.

Savage mitt i Reading-trubbel

Unge Charlie Savage som har skrivit på för Leauge One-klubben Reading har enligt uppgift hamnat mitt i Readings finansiella trubbel och kan bli blockerad från att spela. Det hela ska bero på en sen betalning till skattemyndigheterna, vilket gjort att ligan inte vill acceptera registreringen av Savage. Vi följer utvecklingen.

Charlie Savage skrev på ett fyraårskontrakt som ger United inkomster vid vidareförsäljning samt rättigheter att matcha framtida bud.

Reading-fans uppges planera protester mot klubben innan premiären mot Peterborough.

 

Bourne till Sheffield United

Tara Bourne som lämnade Manchester United inför denna säsong har nu skrivit på för Sheffield United. Den unga försvararen var tidigare utlånad till klubben under delar av säsongen 2021-2022.  Förra säsongen fanns Bourne i Birmingham City där hon gjorde 18 framträdanden.

Hanson vill till Villa

Uniteds Kirsty Hanson vill lämna permanent för Aston Villa enligt trovärdiga uppgifter. Villa sägs kunna matcha priset som United vill ha. Dock sägs United vilja vänta in en ersättare innan de accepterar en flytt för Hanson.

Den 25-åriga skotska anfallaren var på lån i Aston Villa förra säsongen där hon spelade 28 matcher och noterades för 8 mål.

 

Ungdomsscheman klara

Spelschemat för U21 är klart. Det blir premiär mot Crystal Palace samma dag som seniorerna går in i Premier Leauge mot Wolverhampton (14 augusti). Därefter blir det 2-3 matcher i PL2  varje månad fram till slutet av april. Travis Binnion leder laget denna säsong.

Ligan har en nyhet denna säsong där där traditionella hemma- och borta-schemat har ersatts med ett format där klubbarna tävlar om en topp 16-plats. Väl där ingår man i en utslagsturnering där ettan möter jumbon, tvåan nästjumbon och så vidare. Ligan startar med 26 lag till skillnad mot tidigare säsonger där det varit en första och andra-division. Lägg märke till att schemat kan ändras. Samtliga matcher finns på muss.se under följande länk.

Även U18s schema är klart. Här bibehålls det traditionella hemma- och bortaschemat. Laget inleder borta mot Middlesbrough den 12 augusti och första hemmamatchen är mot Nottingham Forest den 16 september. Se vidare under länken ovan.

 

Hannibal

Ett antal klubbar har enligt uppgift uppvaktat United i syfte att värva mittfältstalangen Hannibal Mejbri. Bland annat Monaco sägs ha uppvaktat United utan att få något gehör. Även klubbar som Feyenoord, Rotterdam och Rennes har tagit kontakt med representanter för Hannibal.

Sky Sports kommer med dagsfärska nyheter som säger att United har accepterat ett utlån till nykomlingen Luton. Det hela är dock inte klart, eftersom Hannibal själv inte tagit några beslut.

Medalj till Sadler

Den tidigare försvararen David Sadler som tillhörde den Europacup-vinnande truppen 1968 har fått medalj i sitt hem i Bowdon. Den 77-årige försvaren spelade 272 matcher för klubben. EFL har lättat på kriterierna för medaljutdelning till spelare och delar nu ut medalj till alla som framträtt fem eller fler gånger för ett trofévinnande lag. Sadler var känd för att kunna spela i olika positioner och gjorde även matcher både på mittfältet och i anfall.

Sadler själv uttalar sig om medaljen: “Det väcker många glada och spännande minnen. Att spela för Manchester United, var det bästa I mitt liv, och det är en mycket fin känsla att få ett erkännande  så här långt senare”.

Efter United följde Sadler med Bobby Charlton till Preston innan en skada satte stopp för karriären 1977. Läs mer på Uniteds officiella hemsida.

Res med oss till Manchester!